Το κορυφαίο pick-up της αμερικανικής φίρμας με την επιβλητική εμφάνιση και τις εξαιρετικές δυνατότητες σε όλα τα εδάφη, χαρακτηρίζεται από τη Ford ως το «σκληρότερο, ικανότερο και πιο έξυπνο στην ιστορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζήτηση για το F-150 Raptor έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τις πωλήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να σημειώνουν συνεχώς νέα ρεκόρ. Το «θηρίο» της Ford εφοδιάζεται με πανίσχυρους κινητήρες και πληθώρα συστημάτων.

Το τελευταίο σύστημα που πρόσθεσαν οι μηχανικοί της εταιρείας, έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ονομάζεται «Trail Control» και λειτουργεί ουσιαστικά όπως το cruise control αλλά σε off-road διαδρομές. Προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα από το 1 έως τα 32 χλμ./ώρα ανάλογα το έδαφος και τα εμπόδια, κατανέμοντας τη ροπή στον τροχό που βρίσκει μεγαλύτερη πρόσφυση, ενώ αν χρειαστεί παρεμβαίνει και στο σύστημα πέδησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, ενεργοποιώντας το «Trail Control» σε μία κακοτράχαλη διαδρομή με απότομες ανηφόρες ή κατηφόρες, το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να κρατά το τιμόνι.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης