Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Η MINI δεν είναι απλώς μία μάρκα όπως οι υπόλοιπες που ξέρουμε. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, καθώς πρόκειται για μία μάρκα που έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο ημερολόγιο της αυτοκίνησης δημιουργώντας τη δική της τάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξήντα χρόνια MINI και συνεχίζει με τέρμα το γκάζι...

Πριν από 60 χρόνια

Ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας που είχε την οικονομική δυνατότητα (ήταν το δεύτερο πιο προσιτό μοντέλο της εποχής) να το αποκτήσει. Εξελίχτηκε στον χρόνο σε ένα brand name καταφέρνοντας να παντρέψει την οδηγική απόλαυση, το ντιζάιν και το life style.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία άλλη μάρκα δεν έχει καταφέρει να πετύχει όσα η MINI και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι συχνά – πυκνά αποτελεί σημείο αναφοράς στα γραφεία των εργοστασίων που θέλουν να κερδίσουν λίγο από την αίγλη της.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με εκλεκτούς ομιλητές - προσκεκλημένους...

Με ελληνική υπογραφή…

Το Mini classic το σχεδίασε ο Έλληνας Σερ Άλεκ Ισσιγόνης…Κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως το σχέδιο του πρώτου Mini είχε ελληνική υπογραφή. Ο νονός του MINI είναι Έλληνας και συγκεκριμένα ο Σερ Άλεκ Ισσιγόνης.

Ο Έλληνας σχεδιαστής το έφτιαξε για χάρη της BMC (British Motor Corporation) και η αρχική του τιμή ήταν 496 αγγλικές λίρες.

Πλέον η MINI βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του BMW Group και συνεχίζει ακάθεκτα να κερδίζει την αγάπη των οδηγών.

Από δεξιά: Κωνσταντίνος Διαμαντής (Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας), Bικτώρια Τσανγκαλίδου (Marketing Specialist MINI), Μάνος Δρακωτός (Επικεφαλής μάρκας ΜΙΝΙ), Δήμητρα Μπίκου (Marketing Manager MINI) και Christian Haririan (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, BMW Group Hellas)

Έκοψαν και τούρτα

Το πρώτο MINI κυκλοφόρησε το 1959 και εφέτος η βρετανική φίρμα συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας. Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία γιόρτασε το γεγονός με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου Γιόρτασαν τα 60 χρόνια στη… Γλυφάδαστη Γλυφάδα.

Παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε μία αναδρομή στις δεκαετίες που πέρασαν, ενώ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων MINI αλλά και φίλοι της μάρκας μίλησαν για το φαινόμενο… MINI. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία συλλεκτικών παλαιότερων και σύγχρονων μοντέλων MINI 60years.

Η βραδιά έκλεισε με το… κόψιμο της τούρτας που απεικόνιζε το λογότυπο 60 years του MINI.

 

Από δεξιά: Πάρις Ποντίκας, Κώστας Διαμαντής, Βασίλης Σαρημπαλίδης και Βαγγέλης Γκούμας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης