Όχι ένας, αλλά δύο Έλληνες αναβάτες μοτοσικλέτας εξασφάλισαν για φέτος τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2015.

Ο λόγος για τον 14χρονο Νότη Παπαπαύλου και τον 15χρονο Δημήτρη Καρακώστα, οι οποίοι ελπίζουν να πετύχουν τους χρόνους που απαιτούνται για να συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός για νεαρούς αναβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Έλληνες αναβάτες ετοιμάζονται για τα προκριματικά του κορυφαίου θεσμού...

Ποιος είναι ο Νότης Παπαπαύλου

O Νότης, γεννημένος τον Ιανουάριο του 2000 στην Αθήνα, είχε την πρώτη του επαφή με μοτοσικλέτα motocross σε ηλικία 5 ετών, «παίζοντας» σε έρημα χωράφια με τη βοήθεια του πατέρα του. Το 2007 Ο Νότης Παπαπαύλου
μπήκε πρώτη φορά σε πίστα, με τα μικροσκοπικά mini bikes. Το ταλέντο του φάνηκε αμέσως και το 2009 ξεκίνησε τις προπονήσεις με μια λίγο μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, τη Honda NSF100. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις οδήγησαν την οικογένειά του στην απόφαση την επόμενη χρονιά, σε ηλικία 10 χρόνων, να αγωνιστεί στο αντίστοιχο ιταλικό πρωτάθλημα. Το 2012 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών στην 3η θέση. Το 2013 αναδείχθηκε κυπελλούχος του εγχώριου νεοσύστατου MiniGP Cup και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event. Ωστόσο, μία πτώση την πρώτη μέρα της επιλογής στοίχισε στον έφηβο Νότη τη συμμετοχή του στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αναβατών Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014. Φέτος επανέρχεται, γεμάτος αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και πιο δυνατός από ποτέ. «Φέτος έχω δουλέψει καλύτερα και για αυτό έχω μεγαλύτερες προσδοκίες. Στο Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event πρέπει να προσέχεις τα πάντα, από το πώς ανοίγεις το γκάζι μέχρι τη στάση του σώματός σου, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε καθετί. Πέρυσι δεν είχα την εμπειρία σε μεγάλες πίστες, όμως, ακόμα και με την άτυχη στιγμή μου, πιστεύω ότι η συμμετοχή μου ήταν μεγάλο μάθημα».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καρακώστας

Μαζί σε αυτή την προσπάθεια φέτος και ο Δημήτρης Καρακώστας, ο 15χρονος αναβάτης από την Ο Δημήτρης Καρακώστας
Αθήνα, που ασχολείται τον τελευταίο χρόνο με το motocross και τους αγώνες ταχύτητας. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης Tavi Acuna Racing Seminar και California Superbike School, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει τη σχολή Boustas Team. Πέραν της θεωρητικής γνώσης που κατέχει, ο Δημήτρης  λαμβάνει μέρος στο Mini GP Cup και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. «Με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι επιλέχθηκα και δεν το πίστευα! Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες της κατηγορίας. Ανυπομονώ!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παγκόσμιος θεσμός

Από τη δημιουργία του το 2007, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull MotoGP Rookies Cup θεωρείται ο προθάλαμος των κατηγοριών Moto3, Moto2 και MotoGP, με σκοπό να αναδείξει ανερχόμενους ταλαντούχους αναβάτες. Συνολικά 24 νεαροί ηλικίας 12 έως 16 ετών από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στο πρωτάθλημα των 8 αγώνων σε Ευρώπη και Αμερική, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δίτροχο υπερθέαμα, που θα τους οδηγήσει στις μεγάλες πίστες. 

Το Red Bull MotoGP Rookies Cup διεξάγεται σε 8 χώρες του κόσμου

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης