Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης η αγορά των ελαστικών σημείωσε πτώση και ένα μεγάλο Με το μάτι τα περισσότερα μπορεί να φαίνονται ωραία…ποσοστό ιδιοκτητών οχημάτων στράφηκε στην αγορά μεταχειρισμένων ελαστικών.

Πολλά… λιωμένα ελαστικά αντικαταστάθηκαν από άλλα μεταχειρισμένα αλλά οπτικά καλύτερα που σε κάθε περίπτωση μείωναν σε σημαντικό βαθμό την ασφάλεια.

Τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν σκέψεις και εικασίες  αλλά στην πραγματικότητα και σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία ελαστικών Continental, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαίνονται και φανταζόμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να βρει μεταχειρισμένα ελαστικά σε "άριστη" κατάσταση!

Αμέτρητα προβλήματα

Για να δούνε τι ισχύει στην πραγματικότητα και προκειμένου να πάρουν με αποδείξεις, οι άνθρωποι της Τι έδειξαν οι μετρήσεις από ένα απλό πείραμα…κορυφαίας μάρκας ελαστικών έκαναν ένα πολύ απλό πείραμα. Αγόρασαν φθηνά ελαστικά από ιστοσελίδες δημοπρασιών στο διαδίκτυο με σκοπό να ελεγχθούν διεξοδικά από ειδικούς, καθώς με το… μάτι ελάχιστα μπορούνε να καταλάβουν ακόμα και ειδικοί.

Τα στοιχεία που προέκυψαν σόκαραν τους πάντες καθώς και τα 32 ελαστικά που εξέτασαν (όσα δηλαδή είχαν αγοράσει) είχαν προβλήματα ενώ κανένα από αυτά δεν πληρούσε τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας. Οι γόμες όλων των ελαστικών είχαν σκληρύνει ενώ υπήρχαν ζημιές από καρφιά, αποκόλληση πέλματος, ζημιές στα πλαϊνά όπως και στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού.  

Τέτοιες εικόνες ίσως να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά...

Βρήκαν ελαστικό 26 ετών!

Μάλιστα ένα από τα ελαστικά αποδείχτηκε πως είχε υποστεί αναγόμωση, το πιο πρόσφατο ελαστικό ήταν πενταετίας και το παλαιότερο 26 ετών!

Οι μετρήσεις των ειδικών της Continental με φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, σε χιονισμένο όπως και η απόσταση φρεναρίσματος έδειξαν πως τα ελαστικά ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Η διαφορά σε φρενάρισμα στο βρεγμένο είναι κάτι που φαίνεται και ίσως γλιτώσει τον οδηγό από σοβαρό ατύχημα

Μεγάλοι οι κίνδυνοι…

Συμπερασματικά, η επιλογή μεταχειρισμένων ελαστικών εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους που γίνονται ακόμα Μακροπρόθεσμα το κόστος θα είναι μεγάλο…χειρότεροι διότι τα προβλήματα δεν είναι ευδιάκριτα, ακόμα και από ειδικούς παρά μόνο όταν χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία.

Στην πράξη, δεν προσφέρουν ασφάλεια, καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο και είναι σίγουρο πως θα φθαρούν πολύ πιο σύντομα απ’ όσο έχει στο μυαλό του ο υποψήφιος αγοραστής, με αποτέλεσμα να κοστίσουν μακροπρόθεσμα πολύ περισσότερο…

 

Όσο οι οδηγικές συνθήκες δυσκολεύουν τόσο θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα ελαστικά άρα και στην ασφάλειά μας...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης