Μια ιστορικής σημασίας συμφωνία επικυρώθηκε πριν από μερικές ημέρες με την Bugatti να ξεκινάει Η Rimac είναι start up εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κροατίαστρατηγική συνεργασία με τη Rimac. Οι δύο εταιρείες μαζί με την Porsche η οποία κατέχει το 45% θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπωσιακά και πρωτοποριακά μοντέλα στο μέλλον.

Τα κεντρικά της νέας εταιρείας θα φιλοξενηθούν στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και θα ξεκινήσουν εργασίες στο τέλος του χρόνου. Η Rimac από την Κροατία κατέχει το 55% του κομματιού της συνεργασίας με την Bugatti, ενώ η Porsche έχει επενδύσει 70 εκατομμύρια ευρώ στη Rimac έχοντας το 24% των μετοχών της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rimac Nevera με τους ηλεκτρικούς 1.900+ ίππους!

Στενή επίβλεψη θα έχει η συνεργασία από την Porsche

Οι δύο φίρμες θα συνεχίσουν να παράγουν τα εντυπωσιακά τους αυτοκίνητα με την Bugatti να βγάζει το W16 Το Chiron πάντως θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Molsheim της ΓαλλίαςChiron και τη Rimac το ηλεκτρικό Nevera. Στο μέλλον θα δούμε ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα από τη συνεργασία αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πού θα γίνεται η παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας θα είναι ο Mate Rimac ωστόσο στο συμβούλιο των υψηλόβαθμων μελών θα είναι οι άνθρωποι της Porsche Oliver Blume και Lutz Meschke. Στόχος πάντως είναι να μοιραστούν τεχνογνωσία οι δύο πλευρές και να βγάλουν στην παραγωγή μοντέλα με νέες τεχνολογίες.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί που θα κατασκευάζονται τα νέα προϊόντα της νέας εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμές στα 440 χλμ./ώρα για την Bugatti Chiron Super Sport

Η Bugatti συνεργάζεται με δημοφιλές videogame

To Rimac Nevera επιταχύνει σαν πύραυλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης