Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γεγονός πως, όσοι ασχολούμαστε με την δημοσιογραφία αυτοκινήτου, περιμένουμε πώς και πώς να οδηγήσουμε νέα μοντέλα, εντυπωσιακά ή μη και φυσικά να γνωρίσουμε τεχνολογίες που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει τόσο μεγάλη πληθώρα μοντέλων και καινοτομιών που χάνεις πολλές φορές τη μπάλα, με αποτέλεσμα να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις. Tα ταξίδια και οι παρουσιάσεις είναι τόσα πολλά που η κάρτα… μιλίων γεμίζει πολύ γρήγορα. 

Εκτός όμως από τις παρουσιάσεις και οδηγικές επαφές, με καινούργια κυρίως αυτοκίνητα, υπάρχουν και άλλα πράγματα που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία (μαζί με τον συνάδερφο Δημήτρη Μπαλή) να πετάξω με το ακροβατικό ελικόπτερο των Flying Bulls. Εκπληκτική εμπειρία και για να είμαι ειλικρινής και να πληρώνεις δεν μπορείς να το ζήσεις. Σίγουρα αυτό ήταν κάτι πολύ extreme, οπότε ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφήσαμε για λίγο το τιμόνι και το ρίξαμε στο τρέξιμο!!!

Αφήσαμε τα… τιμόνια και το ρίξαμε στο τρέξιμο. Όσο και εάν ακούγεται περίεργο η εμπειρία ήταν μοναδική!!! Μοναδική εμπειρία…
Έτσι λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες το γνωρίζετε όλοι πως πραγματοποιήθηκε ο αυθεντικός Μαραθώνιος που είχα την ευκαιρία να τρέξω για… 5 χιλιόμετρα μαζί με χιλιάδες άλλους συμμετέχοντες. Πολλοί θα αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει το τρέξιμο με το αυτοκίνητο, αλλά η απάντηση είναι πολύ απλή. Με προτροπή της BMW Hellas, αποφάσισα να λάβω μέρος για να ζήσω το κάτι διαφορετικό και φιλικό προς την υγιεινή ζωή! Αυτή τη φορά, με τους συναδέρφους Κώστα Μήτσου, Παντελή Πατέλο, Τάκη Πουρναράκη και Σπύρο Χώτο είπαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας όχι πίσω από το τιμόνι αλλά στο… τρέξιμο. Με την βοήθεια της Μαρίας Πολύζου (κορυφαία γυναίκα Μαραθωνοδρόμος) που είχε αναλάβει να μας προπονήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ζήσαμε μοναδικές στιγμές και θα ήθελα να προτρέψω όλους να το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Μικροί, μεγάλοι και κάθε ηλικίας ήταν οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο 5,10 και φυσικά 42 χιλιομέτρων!!

Ταχύτερος με αυτοκίνητο ή με τα πόδια;
Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και κατάλαβα πως η αυτοκινητοβιομηχανία παίζει το ρόλο της σε πολλά γεγονότα μικρά ή μεγάλα, βιομηχανικά ή και αθλητικά. Τα αθλητικά ιδεώδη, ο πολιτισμός και η μεταφορά μίας άλλης Ελλάδας προς τα έξω (αλλά και προς τα μέσα) νομίζω πως συνεπήραν κάθε συμμετέχοντα. Το να ζεις αυτή την εμπειρία είναι κάτι μοναδικό. Νομίζω πως θα εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία να επαναλάβω τη συμμετοχή μου και ελπίζω να εμφανιστούν την επόμενη φορά και όλες οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες (ως… ομάδες) για να αναδείξουμε, εμείς οι άνθρωποι του αυτοκινήτου και έναν διαφορετικό νικητή. Όχι του ταχύτερου πίσω από το τιμόνι αλλά, του ταχύτερου στο… τρέξιμο!!!

Μερικά από τα.. 107 μέλη της BMW Team που έτρεξαν φέτος στα 5 χλμ. του Μαραθωνίου...
Μέλη του BMW team λίγο πριν τον αγώνα...
Μαζί με τα 5 χιλιόμετρα τρέξιμο 'έγραψα' άλλα δύο με... ποδήλατο καθώς ανάλογα με τα χιλιόμετρα η BMW Hellas θα δώσει χρήματα σε αθλητές του ΣΕΓΑΣ που θα διακριθούν το 2015!
Η BMW στηρίζει πάντα κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως είναι ο Μαραθώνιος...
Μεγάλη υπόθεση όταν ολοκληρώνεις την προσπάθειά σου και μπαίνεις στο επιβλητικό Παναθηναικό Στάδιο...
0Η Μαρία Πολύζου κατέχει το ρεκόρ στον Μαραθώνιο στην κατηγορία των γυναικών. Το να σε προπονεί είναι πολύ τιμητικό... Εύχομαι να μας... βοηθήσει και του χρόνου...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης