Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, η βρετανική φίρμα θα αποκαλύψει το νέο της τετράτροχο αριστούργημα, ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο απόδοσης άνω των 1.000 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυαναμενόμενη McLaren Speedtail χαρακτηρίζεται ως ένα Hyper-GT μοντέλο, με τον οδηγό να κάθεται στη μέση της καμπίνας, καθώς η διάταξη των θέσεων είναι 1+2. Θα παραχθεί σε μόλις 106 μονάδες, οι οποίες έχουν προπωληθεί έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από υβριδικό σύνολο νέας γενιάς, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση διαμορφώνεται περίπου στους 1.000 ίππους, με τις επιδόσεις να κόβουν την ανάσα. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 391 χλμ./ώρα, με τα 0-100 να έρχονται στον εκπληκτικό χρόνο των 2 δευτερολέπτων.

Όπως έγινε γνωστό, η Speedtail θα φέρει ένα εξατομικευμένο σήμα που κοστίζει όσο ένα απλό αυτοκίνητο. Το λογότυπο της φίρμας που κοσμεί το καπό και το πίσω τμήμα, έχει σχεδιαστεί από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO) και προσφέρεται σε τρία διαφορετικά σχέδια.

Το πρώτο είναι από αλουμίνιο και περιβάλλεται από μαύρη μεταλλική επένδυση, το δεύτερο από πλατίνα και το τρίτο από ίνες άνθρακα με λευκό χρυσό 18 καρατίων που προέρχεται από την εταιρία Vaughtons, γνωστή για τα μετάλλια που φτιάχνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης