Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MINI Countryman είναι ένα διαφορετικό ΜΙΝΙ που άλλαξε πολλά για τη βρετανική φίρμα και έδωσε τη δυνατότητα στο αγοραστικό κοινό να παραμείνει στη μάρκα και μετά το… τρίθυρο με τους περιορισμένους χώρους. 

Με σημαντικές πωλήσεις και σχεδόν το 30% του συνόλου της μάρκας είναι λογικό να πέφτει πολύ μεγάλο βάρος στην ανανέωσή του, που πρέπει να γίνεται με τρόπο χωρίς να αλλάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του. Άλλωστε ο πελάτης MINI ξέρει τι θέλει και δεν τον ενδιαφέρουν οι πολλές αλλαγές.

Το ανανεωμένο MINI Countryman είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, λοιπόν, συνέβη και στην ανανέωση του συγκεκριμένου μοντέλου που δέχτηκε αλλαγές, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να αλλοιώνουν την εικόνα του.

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγωγική εταιρεία παρουσίασε στατικά το ανανεωμένο Countryman, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να το δούμε μόνο οπτικά, κάτι που μπορεί να κάνει πλέον ο καθένας καθώς ήδη βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη την Ελλάδα.

Ο νέος πίνακας οργάνων (δεν διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις).

Εξωτερικά συναντούμε μία νέα σχεδίαση με μικρές αλλαγές και πλέον έχουμε τα στάνταρτ φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Χαρακτηριστικό μάλιστα στο πίσω μέρος, το λεγόμενο σχέδιο Union Jack στα φώτα που παραπέμπουν στη βρετανική σημαία. Επιπλέον υπάρχουν νέες επιλογές που αφορούν στις ζάντες αλουμινίου, ενώ στην καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζουν δύο πράγματα: ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις) και η μεγαλύτερη οθόνη στην κεντρική κονσόλα.  

Από πλευράς κινητήρων υπάρχει η επιλογή βενζίνης και diesel με κινητήρες 1.5 και 2.0 λίτρα από 102 έως 190 ίππους. Να σημειώσουμε επίσης πως υπάρχει και η επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο και αυτόματο 8 σχέσεων. Αυτό που πλέον κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η αρχική τιμή που είναι τα 22.647 ευρώ και αφορά στην έκδοση ONE και σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις πολύ κόσμο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MINI Countryman πατήστε ΕΔΩ

 

 

Το Countryman είναι ένα όχημα που απευθύνεται σε όσους αναζητούν... MINI αλλά θέλουν να έχουν και χώρους.

 

Η παρουσίαση του μοντέλου έγινε στην Αττική και με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Στη φωτογραφία διακρίνονται (όρθιοι) από αριστερά οι: Μάνος Δρακωτός (επικεφαλής MINI στην Ελλάδα), Νίκος Καψής (product manager BMW Group) και Κώστας Διαμαντής (διευθυντής Επικοινωνίας BMW Group).

 

To ανανεωμένο MINI Countryman είχαμε την ευκαιρία να το δούμε μόνο στατικά (στη φωτογραφία με τον Πάρι Ποντίκα από το Πρώτο Πρόγραμμα).

 

Πλέον τα φωτιστικά σώματα LED είναι στάνταρτ σε όλες τις εκδόσεις.

 

Τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν το σχέδιο της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Μεγαλύτερη είναι πλέον και η οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης