Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

Αναμφισβήτητα ο Sergio Marchionne προσέφερε πάρα πολλά στον χώρο του αυτοκινήτου. Εμβληματική μορφή, ο Ιταλός απεβίωσε πριν από έναν χρόνο (συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου 2018) ύστερα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του έπειτα από χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Κανείς δεν τον ξέχασε, πόσω δε μάλλον στην εταιρεία (FCA) στην οποία παρέμεινε επικεφαλής μέχρι τα 66 του χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν χρόνο μετά, ο σημερινός πρόεδρος της FCA, John Elkann, έκανε δηλώσεις για την απώλεια του Sergio Marchionne:

«Έναν χρόνο μετά την απώλεια του Sergio Marchionne, το παράδειγμα που μας άφησε είναι ζωντανό και δυνατό ανάμεσά μας. Οι ανθρώπινες αξίες της ειλικρίνειας και της υπευθυνότητας, για τις οποίες ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής, συνεχίζουν να ζουν μέσα στις εταιρείες μας. Η φιλοσοφία της υπεροχής στην επίτευξη, αλλά και στον τρόπο επίτευξης των αποτελεσμάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων μας. Στον Sergio άρεσε να περιγράφει τη FCA, τη CNH Industrial και τη Ferrari ως εταιρείες γεμάτες με ανθρώπους με αρετή.

Ηγετική μορφή ο Sergio Marchionne. Πέθανε στις 25 Ιουλίου 2018...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Προσωπικότητες που έχουν συναίσθηση του βάρους της ευθύνης για ό,τι κάνουν και αντιδρούν με αποφασιστικότητα και κουράγιο αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Το γεγονός ότι οι εταιρείες μας βρίσκονται στο σημερινό επίπεδο το χρωστάμε και σε αυτόν. Θα του είμαστε αιώνια ευγνώμονες για τον τρόπο που μας έδειξε ότι το μόνο πράγμα που πραγματικά έχει σημασία είναι να μη συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα, αλλά να παλεύεις πάντα για να αλλάζεις τα πράγματα προς το καλύτερο, προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών κι όχι μόνο για το συμφέρον σου.

»Σήμερα κάποιοι τον θυμόμαστε ως έναν φωτισμένο ηγέτη, κάποιοι ως άνθρωπο και κάποιοι ως φίλο. Αναμφίβολα όμως όλοι τον θυμόμαστε με βαθιά αγάπη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης