Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κομπίνα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που Πριν αγοράσουμε ελέγχουμε και παίρνουμε εγγύηση…δε λέει να κοπάσει. Μεγάλο ποσοστό αυτών που επιλέγουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο πέφτουν θύματα επιτήδειων που μοναδικός τους σκοπός είναι να κοροϊδέψουν τον πελάτη και να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Δυστυχώς ο πελάτης δεν προστατεύεται από το ίδιο το κράτος με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να γιγαντώνεται με την τρομακτική άνοδο σον αριθμό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων.

Χιλιάδες είναι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται. Πόσα από αυτά όμως είναι καλά και έχουν τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο κοντέρ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα έχουν τα ίδια χιλιόμετρα!
Δεν σας προβληματίζει που τα περισσότερα μεταχειρισμένα έχουν από 60.000 -80.000 χιλιόμετρα;
Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με ένα Nissan Navara που εισήχθη στην Ελλάδα και πουλήθηκε με 70.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Στην πραγματικότητα το ιαπωνικό pick up είχε 700.000 χιλιόμετρα (!), αλλά όταν το κατάλαβε ο ιδιοκτήτης ήταν ήδη αργά.

Τι πρέπει να κάνει όποιος θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο όχημα; Πώς μπορεί να προστατευτεί από τον κάθε πονηρό, είτε επαγγελματία, είτε ιδιώτη;

Το γύρισμα των χιλιομέτρων γίνεται ακόμα και από το κινητό τηλέφωνο!!!

  • Πρώτα από όλα για να είναι ένα αυτοκίνητο καλό θα πρέπει να είναι καλοσυντηρημένο και να μην έχει τρακάρει σοβαρά.
  • Από εκεί και πέρα θα πρέπει αυτός που το πουλάει να είναι αξιόπιστος (δηλαδή να τον ξέρουμε) ή η εταιρεία από την οποία θα το αγοράσουμε να προσφέρει εγγύηση για το αυτοκίνητο.
  •  Όσον αφορά την φανοποιεία, αυτή μπορεί να την ελέγξει ο ειδικός.
  • Το θέμα της συντήρησης έχει να κάνει με την ύπαρξη service book, που και εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ο καθένας βάζει ότι σφραγίδα θέλει.
  • Στο συνεργείο που θα το πάμε για έλεγχο θα πρέπει, αφενός να μην είναι φίλος ο μηχανικός με αυτόν που πουλάει το αυτοκίνητο, αφετέρου να υπάρχει εμπιστοσύνη.
  • Να σημειώσουμε πως οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες αναλαμβάνουν δωρεάν έλεγχο του αυτοκινήτου με τη συγκατάθεση του αγοραστή, γεγονός που λύνει πολλά προβλήματα, όσον αφορά το κόστος (που δεν υπάρχει) αλλά και πιθανή ταλαιπωρία στο μέλλον.


Η Nissan είναι από τις εταιρείες που ελέγχει δωρεάν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (Nissan) που θέλετε να αγοράσετε. Για να δείτε τον τρόπο πατήστε
ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης