Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα επαναστατικό πρωτότυπο όχημα παρουσίασε η Nissan που σκοπό έχει να δίνει λύση στο πρόβλημα της τροφοδοσίας με ενέργεια μετά από φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό όχημα επέμβασης σε έκτακτες ανάγκες, που βασίζεται στο Leaf και ονομάζεται RE-LEAF.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό Nissan RE-LEAF

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει και αδιάβροχες πρίζες

Εκτός από τις τροποποιήσεις  που έχει δεχθεί προκειμένου να μπορεί να κινηθεί  σε δρόμους που Το RE-LEAF μπορεί να δώσει ρεύμα σε συσκευές 110-230V..καλύπτονται από συντρίμμια, το RE-LEAF διαθέτει αδιάβροχες πρίζες τοποθετημένες απευθείας στο εξωτερικό του οχήματος, οι οποίες επιτρέπουν την τροφοδοσία συσκευών 110-230v από την υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου του αυτοκινήτου.

Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας μπορεί να υποστηρίξει  ιατρικό, τηλεπικοινωνιακό, φωτιστικό και λοιπό εξοπλισμό.

Το RE-LEAF έχει τη δυνατότητα με εξωτερικές πρίζες να δίνει ρεύμα σε διάφορες πηγές

Τι έδειξε η έρευνα

Να σημειώσουμε πως οι φυσικές καταστροφές είναι η μεγαλύτερη αιτία διακοπής ρεύματος. Μια έκθεση της Το RE-LEAF μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κινητή μονάδα ισχύος έκτακτης ανάγκης…παγκόσμιας τράπεζας του 2019 διαπίστωσε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και  η κλιματική αλλαγή προκάλεσαν το 37% των διακοπών στην Ευρώπη μεταξύ 2000 και 2017 και  το 44% των διακοπών ρεύματος στις ΗΠΑ,  κατά την ίδια περίοδο.

Όταν χτυπήσει μια καταστροφή, ο χρόνος για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνήθως 24-48 ώρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ζημιάς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητές μονάδες παροχής ισχύος έκτακτης ανάγκης, με μηδενικές εκπομπές.

 

Το RE-LEAF έχει διαμορφωθεί ανάλογα προκειμένου να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεται σε όσους έχουν ανάγκη

 

Διαχωριστικό μεταξύ οδηγού - συνοδηγού και πίσω χώρου

 

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία το ηλεκτρικό όχημα έχει σηκωθεί για να μπορεί να κινείται σε σε δύσκολα μέρη

 

Είναι... ετοιμοπόλεμο και το δείχνει

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης