Την πιο αποδοτική και εξελιγμένη τεχνολογικά έκδοση του μεγάλου πολυτελούς SUV, η οποία αναμένεται στις αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2019, παρουσίασε η βαυαρική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα X5 xDrive45e iPerformance ενσωματώνει plug-in hybrid σύστημα, συνδυάζοντας έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 Twin Power Turbo με ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 394 ίππους και η μέγιστη ροπή στα 600 Nm. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Steptronic, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 235 χλμ./ώρα. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως, είναι η κατανάλωση καυσίμου. Όπως υποστηρίζει η BMW, καίει μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 49 γρ./χλμ. Επίσης, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 80 χιλιόμετρα και με ταχύτητα από 120 ως 140 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, η BMW τοποθέτησε στάνταρ την αερανάρτηση με τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, όλα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, ευφυούς συνδεσιμότητας και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ειδικά προσαρμοσμένες για την X5 xDrive45e iPerformance.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης