Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πανδημία του κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, μονοπωλείται η ειδησεογραφία και Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι βακτηρίων που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο είναι σταφυλόκοκκος και προπιονιβακτήριο…επικεντρώνεται γύρω από αυτή. Καθημερινά διαβάζουμε για νέα κρούσματα, ενώ τα θέματα που αφορούν την υγιεινή παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο, καθώς, προς το παρόν, είναι το μοναδικό όπλο για να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει την κατάσταση (όπως και να μείνει σπίτι του για να μην κολλήσει ή μεταδώσει τον ιό).  

Τα θέματα, λοιπόν, που αφορούν στην υγιεινή είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει όλοι μας να τους δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Κάτι όμως που πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουμε υπόψη και σε καθημερινή βάση είναι η καθαριότητα του αυτοκινήτου και ιδίως σε σημεία που χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα.

Το τιμόνι είναι 4 φορές πιο βρόμικο από μία δημόσια τουαλέτα, 6 φορές πιο βρόμικο από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου και 2 φορές πιο βρόμικο από τα κουμπιά ενός ανελκυστήρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καιρός να ασχοληθούμε και με την καθαριότητα της καμπίνας

Πριν από λίγους μήνες πραγματοποιήθηκε μία έρευνα από αμερικανικό φορέα όπου έγιναν γνωστά τα σημεία Εκατοντάδες είδη βακτηρίων κάνουν… πάρτι εντός του αυτοκινήτουεκείνα του αυτοκινήτου που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Τα αποτελέσματα πραγματικά σοκάρουν και σίγουρα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις για το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε την καμπίνα του οχήματός μας. Άλλωστε είναι γνωστό πως ελάχιστοι από εμάς ασχολούνται με την καθαριότητα στο εσωτερικό, μία συνήθεια όμως που πρέπει να υιοθετήσουμε για τους ευνόητους λόγους, ιδίως τώρα με την έξαρση του κορωνοϊού.

Οι ποτηροθήκες συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό βακτηρίων...

Πιο βρόμικο το τιμόνι!

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι το πιο βρόμικο σημείο και μάλιστα… πάρα πολύ βρόμικο. Για να καταλάβουμε το πόσο πολύ είναι, αρκεί να συγκρίνουμε το ποσοστό των βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό με το αντίστοιχο σε μία δημόσια τουαλέτα.

Όπως αποδείχτηκε, το τιμόνι ήταν τέσσερις φορές πιο βρόμικο από την τουαλέτα, 6 φορές πιο βρόμικο από την οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου και δύο φορές συγκριτικά με τα κουμπιά ενός ανελκυστήρα. Η έρευνα έδειξε πως τα πιο βρόμικα σημεία του αυτοκινήτου είναι τα παρακάτω:

  • Τιμόνι
  • Ποτηροθήκες
  • Ζώνες ασφαλείας
  • Εσωτερικές χειρολαβές
  • Κιβώτιο ταχυτήτων
  • Κουμπί έντασης ραδιοφώνου

Πολύ βρομιά συγκεντρώνεται και στις ζώνες ασφαλείας

 

Τι φταίει;

Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που ευθύνεται για τη συγκέντρωση τόσο Τα βρόμικα χέρια αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία συγκέντρωσης βακτηρίων…μεγάλου όγκου βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, σημαντικό ρόλο παίζουν τα λερωμένα χέρια που έχουμε και δεν τα πλένουμε, το φαγητό που πολλοί τρώνε εντός του αυτοκινήτου, το φτέρνισμα κ.ά.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν τα επίπεδα των βακτηριδίων και έτσι το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο…

 

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι από τα πιο βρόμικα σημεία σε ένα αυτοκίνητο

Το ηχοσύστημα δεν καθαρίζεται σχεδόν... ποτέ, οπότε είναι και λογικό να συγκεντρώνει πολύ βρομιά

Οι χειρολαβές αποτελούν εστία βακτηρίων...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης