Αποστoλή: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη διάρκεια της αποστολής μας στη Φλωρεντία για να οδηγήσουμε τα νέα NMAX 125 και D’elight Συζητήσαμε για τα θέματα της αγοράς που απασχολούν και εμάς στην Ελλάδα  αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την επίσημη αντιπροσωπεία της Yamaha στην ιταλική πόλη. Βλέπεται πάντα είχα την απορία πώς μπορεί να είναι ένα κατάστημα μοτοσικλέτας στο εξωτερικό και να κάνω μια σύγκριση με τα δικά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια του συναδέλφου Γιάννου Κατσίμπαρου (motoandbiketv) πήγαμε στο κατάστημα της via Arnolfo όπου εκεί βρήκαμε τους ανθρώπους της Yamaha.

Χωρίς να μας περιμένουν, καθώς δεν τους είχαμε ειδοποιήσει, μας υποδέχτηκαν πολύ φιλόξενα και με τα λίγα Αγγλικά που γνώριζαν συζητήσαμε για την αγορά στην Ιταλία, για τις συνθήκες με την πανδημία και όλα όσα μας απασχολούν και εμάς.

Η βασική βιτρίνα του καταστήματος με το Tenere 700

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Best seller μοντέλο στην Φλωρεντία είναι το XMAX 300

Το σημαντικότερο στοιχείο που καταγράψαμε είναι ότι νούμερο ένα σε πωλήσεις scooter στο κατάστημα της Φλωρεντίας είναι το XMAX 300, μετά το TMAX και έπειτα πάμε στις μοτοσικλέτες. Το Tenere 700 έχει μεγάλη επιτυχία, ενώ εκείνο που αναμένουν να πάει πολύ καλά φέτος είναι το νέο Tracer 9.

Με τον εξαιρετικά φιλικό Alfonso στο κατάστημα της Yamaha

Λυπάμαι φίλοι μου Ιταλοί, αλλά το Μοτοδίκτυο είναι κλάσεις ανώτερο…

Σε σύγκριση πάντως με τα καταστήματα του Μοτοδικτύου στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο κατάστημα στην Μπράβο στο Μοτοδίκτυο της Yamaha… Βάζει τα γυαλιά στους Ιταλούς…Φλωρεντία είναι σαφώς υποδεέστερο, κάτι που δείχνει και την ποιότητα των παροχών που έχουμε στη χώρα μας παρότι είμαστε πολύ “μικρότεροι” σε πωλήσεις σε σχέση με την Ιταλία.

Όπως και να έχει η εμπειρία ήταν σημαντική και κυρίως η η εμπειρία της συναναστροφής με τους τοπικούς πωλητές της Yamaha.

 

Από τα ξεχωριστά μοντέλα στην έκθεση ήταν αυτό το full carbon XSR900

Και Niken στη δεύτερη βιτρίνα του καταστήματος...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ιταλία για την παρουσίαση των Yamaha NMAX 125 και D’elight 125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης