Ανακαλείται για λόγους ασφαλείας το δημοφιλές scooter της γιαπωνέζικης εταιρείας και η αιτία έχει να κάνει με αστοχία υλικού στη μανέτα του φρένου.

Η ανάκληση, που έγινε στη Γερμανία, κοινοποιήθηκε μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου ανακλήσεων Rapex (Rapid Alert System) και αφορά στα μοντέλα της Yamaha ΧΜΑΧ 300 (και ΧΜΑΧ 125, που όμως δεν εισάγονται στην Ελλάδα), τα οποία έχουν κατασκευαστεί εντός του 2019 και με αριθμούς πλαισίου e13*168/2013*00284, e13*168/2013*00287; τύποι: SEE6, SH13 (Δείτε εδώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάκληση γίνεται λόγος για ελαττωματική στην κατασκευή αλουμινένια μανέτα μπροστινού φρένου, η οποία μπορεί να σπάσει κάτω από πίεση, δηλαδή κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, καθόσον τότε είναι που εφαρμόζεται πάνω της δύναμη από τον αναβάτη. Συμπληρωματικά στην ανακοίνωση αναφέρεται το τυπικό των ανακλήσεων «η οποία θραύση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του οχήματος και πιθανά να οδηγήσει σε ατύχημα». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάκληση στην Ελλάδα για το μοντέλο. Αν είστε κάτοχος του συγκεκριμένου scooter, καλό θα ήταν αφενός να τσεκάρετε τον αριθμό πλαισίου και αφετέρου να απευθυνθείτε στην τοπική αντιπροσωπεία για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πηγή: Μotorbike.gr, The Federation of European Motorcyclists Associations

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης