Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα ήταν εκείνη η οποία κέρδισε το βραβείο προϊοντικού σχεδιασμού στα Red Dot Ο σχεδιασμός της μοτοσικλέτας έγινε από την LINK Design and DevelopmentAwards του 2021. Πρόκειται για τη μοτοσικλέτα Verge TS η οποία εξελίσσεται τα τελευταία 3 χρόνια και πλέον έγινε πραγματικότητα. Η μοναδικότητα του σχεδιασμού της ήταν εκείνο που της χάρισε το βραβείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό της μοτοσικλέτας από τη Φινλανδία είναι η έλλειψη κέντρου στον πίσω τροχό που την κάνει να ξεχωρίζει. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι κοντά στους 100 ίππους και η ροπή υπολογίζεται κοντά στα 900Nm. Οι επιδόσεις όπως είναι φυσιολογικό είναι εξαιρετικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Εκπληκτική η σχεδίαση του πίσω τροχού χωρίς κέντρο!

Τα περιφερειακά της μοτοσικλέτας είναι υψηλού επιπέδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στην αυτονομία από τις μπαταρίες που υπολογίζεται στα 200 χιλιόμετρα. ΗΗ έδρα της εταιρείας είναι στο Turku της Φινλανδίας φόρτιση επίσης είναι ταχύτατη καθώς σε 15 λεπτά μπορεί να επιτρέψει στη μοτοσικλέτα να καλύψει 100 χιλιόμετρα. Οι αναρτήσεις είναι υψηλού επιπέδου καθώς προέρχονται από την Ohlins, ενώ τα φρένα είναι της Brembo.

Η Verge βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστιες εταιρείες όπως η Yamaha, η Honda, η Ferrari και η Polestar, αλλά κατάφερε να κατακτήσει το ιδιαίτερο αυτό βραβείο. Η τιμή της μοτοσικλέτας είναι στα 24.990€.

Σημαντικό βραβείο για τη Φινλανδική εταιρεία απέναντι σε κολοσσούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα με τα 9 βραβεία σχεδιασμού

Η φουτουριστική BMW D-05T εμπνευσμένη από την τεχνική origami

Ακόμα μια βράβευση για το Honda Forza 750

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης