H δεκαετία του ’60 ήταν σίγουρα μία θρυλική περίοδος στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου ταχύτητα και μάχες συμβάδιζαν με την κομψότητα, τόσο των οχημάτων όσο και των αναβατών.  

Αυτές ακριβώς οι αξίες έγιναν πηγή έμπνευσης για τη νέα σειρά Racing Sixties της Vespa, που αποτελείται από τα μοντέλα Sprint και GTS Super

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινα και κόκκινα γραφικά διακοσμούν το -πράσινο και λευκό αντίστοιχα- σώμα των Racing Sixties, τα οποία έρχονται σε εκδόσεις 50/125/150cc (Sprint) και 125/300cc (GTS Super). Εκτός από τους εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων, η νέα σέλα, το χρυσό χρώμα στις ζάντες και οι μαύρες ματ λεπτομέρειες συνθέτουν δύο ξεχωριστά σύνολα. Το πρώτο (συνδυασμός κίτρινου με πράσινο) πιο κλασικό και το δεύτερο (κόκκινο σε λευκό) με πιο δυναμική και σύγχρονη διάθεση. 

Η νέα σειρά Vespa Racing Sixties εμπνέεται από τους αγώνες των gentlemen riders της δεκαετίας του ’60, έναν κόσμο όπου η ελευθερία της έκφρασης επεκτεινόταν και στο customization του οχήματος. Τους αναβάτες διακατείχε ένα έντονο πνεύμα ανεξαρτησίας και αυτονομίας, επιλέγοντας την ομάδα, τις αγωνιστικές συμμετοχές, ακόμα και την αισθητική του οχήματός τους, ειδικά τις χρωματικές λεπτομέρειες, τα γραφικά και τα υλικά, που τότε είχαν θεμελιώδη ρόλο. Οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα γραφικά συχνά αντανακλούσαν τη χώρα προέλευσης και επιλέγονταν για να διασφαλίσουν την ξεχωριστή και εύκολα αναγνωρίσιμη εμφάνιση κάθε ομάδας, ένας φόρος τιμής στις μάρκες που επέλεξαν να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους για τη νίκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στυλιστικές επιλογές που υιοθετήθηκαν για την ειδική σειρά Vespa Racing Sixties απηχούν τα επιτεύγματα προσωπικοτήτων του αθλητισμού, ανακαλώντας αναμνήσεις από θρυλικές πίστες Grand Prix, όπως του Monaco ή της Monza, αλλά και ιστορικά πρωταθλήματα όπως το Targa Florio. Η νοσταλγία όμως είναι μόνο η μία πλευρά της αισθητικής, αφού η Vespa έχει αποδείξει πως ξέρει να συμβαδίζει με το σύγχρονο πνεύμα. Αυτή η νέα σειρά δίνει στο κλασικό στυλ μία σπορ ερμηνεία, αντικατοπτρίζοντας μια εξατομικευμένη προσέγγιση στην οποία στοιχεία όπως τα χρώματα, τα υλικά, οι υφές και οι πινελιές αποκλειστικότητας εκφράζουν μία διάθεση τολμηρής απλότητας.

Μία ακόμη στυλιστική πινελιά χαρίζουν τα μαύρα ματ φινιρίσματα στη χειρολαβή και στα μαρσπιέ συνεπιβάτη, στο πλαίσιο των φωτιστικών σωμάτων, στους καθρέπτες, στο κάλυμμα της εξάτμισης, στο πλαίσιο του πίνακα οργάνων και στο διακοσμητικό φτερού στο GTS. Το κλασικό χρώμιο στις ζάντες αντικαθίσταται με ένα χρυσό μεταλλικό φινίρισμα και, τέλος, κύρος και αποκλειστικότητα προσδίδουν στη συνολική εμφάνιση η σέλα σε βελουτέ ναμπούκ επικαλυμμένο με PVC (για προστασία από τις καιρικές συνθήκες) και με ραφές σε χειροποίητο στυλ που θυμίζουν τα σπορ αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960, όπως και το ειδικό ταμπελάκι.  

Η ειδική σειρά Vespa Racing Sixties ολοκληρώνεται από μία γκάμα ειδικά σχεδιασμένων αξεσουάρ και ειδών ένδυσης, που ακολουθούν πιστά τα γραφικά του οχήματος. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης