του Νίκου Βιτσιλάκη 

Με κοινό έτος ίδρυσης το 1946, η ιταλική φίρμα και ο παριζιάνικος Οίκος συνεργάζονται προκειμένου, όπως ανακοινώνουν, να εμπνεύσουν ένα καινοτόμο όραμα για τον κόσμο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όπως μας τα λένε Ιταλοί και Γάλλοι δημιουργοί, σήμερα και περισσότερο από ποτέ η συνεργασία μεταξύ Dior και Vespa επαναπροσδιορίζει το πνεύμα της ελευθερίας, της κίνησης και της έκφρασης που θεμελιώνει τις δύο μάρκες. Από αυτή την “παθιασμένη” συνάντηση γεννιέται η Vespa 946 Christian Dior, η οποία με το μονοκόκ πλαίσιο και τα κομψά γραφικά αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των δύο οίκων. Σύμβολο φινέτσας, αυτό το αντικείμενο πόθου αντανακλά την κοινή αφοσίωση στην υπεροχή της τεχνογνωσίας και την προσοχή στη λεπτομέρεια που μοιράζονται οι δύο μάρκες.

Η σύγχρονη έκδοση της εμβληματικής Vespa 946, που παρουσιάστηκε το 2012 στο Μιλάνο και διακρίθηκε για τις κομψές και μίνιμαλ γραμμές καθώς και για τις τεχνολογικές της καινοτομίες, επανασχεδιάστηκε για την περίσταση από τη σινιόρα Maria Grazia Chiuri, διευθύντρια δημιουργικού των γυναικείων συλλογών της Dior. Το scooter θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, με τη φροντίδα, την αφοσίωση και την ακρίβεια ενός οίκου μόδας. Το βαλιτσάκι αποτελεί σχέδιο του Marc Bohan από το 1967 και είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να στερεώνεται στη σχάρα αποσκευών. Η αποκλειστική σειρά αξεσουάρ συμπληρώνεται από ένα κράνος διακοσμημένο με το ίδιο εμβληματικό μοτίβο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 946 Dior θα είναι περιορισμένης έκδοσης δημιουργία και θα είναι διαθέσιμη την Άνοιξη του 2021, αρχικά στις μπουτίκ του γαλλικού Οίκου σε όλο τον κόσμο και κατόπιν σε επιλεγμένα σημεία πώλησης Motoplex του Ομίλου Piaggio. Θα είναι ακριβή, αλλά θα είναι και σικ.. 

Τι εστί 946 

H 946 δεν είναι μια απλή Vespa, αλλά ένα ορόσημο με σαφείς αναφορές στο πρωτότυπο MP6 που παρουσιάστηκε το 1946, φανερώνοντας άμεσα τη σχεδιαστική και ονομαστική έμπνευση και προέλευσή της. Σχεδίαση λίαν φουτουριστική, γραμμές από το παρελθόν και η ξεχωριστή αυτή «σφήκα» κεντρίζει το ενδιαφέρον όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Μεταλλικό σώμα με αλουμινένια τμήματα, ABS και ηλεκτρονικό traction control (το πρώτο που μπήκε σε μοντέλο της Vespa) χαρακτηρίζουν ένα scooter μπροστά από την εποχή του. Κινητήρας του είναι ένας τετράχρονος τριβάλβιδος 125cc με ηλεκτρονικό ψεκασμό, η ανάρτηση μπροστά κλασική Vespa, ενώ πίσω το μονό αμορτισέρ διαθέτει ξεχωριστό δοχείο αερίου και είναι οριζόντιας διάταξης κινούμενο με συνδέσμους (επίσης για πρώτη φορά σε Vespa). Χαρακτηριστικά σημεία οι «κρυφές» χειρολαβές συνεπιβάτη κάτω από τη σέλα, η τεχνολογία LED στα φωτιστικά σώματα, η κεντρική οθόνη υγρών κρυστάλλων, η πλάγια τοποθετημένη τάπα του ρεζερβουάρ και η αλουμινένια βάση πινακίδας! Η τιμή της είναι στα 9.990€! 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης