Με αλματώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η πορεία της καριέρας του Βασίλη Παντελεάκη σε διεθνές επίπεδο και το επόμενο μεγάλο βήμα για τον 12χρονο αναβάτη μας τον φέρνει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα!

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός θα βρεθεί μπροστά σε νέες προκλήσεις την επόμενη σεζόν, καθώς αποχαιρετά τις Junior κατηγορίες και ανεβαίνει επίπεδο αγωνιζόμενος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην κατηγορία PreMoto3! Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και μαζί οι προσδοκίες όλων μας για μια ακόμη επιτυχημένη πορεία του Έλληνα αναβάτη το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή επιτεύχθηκε ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της ιταλικής ομάδας AC Racing, με την οποία αγωνίστηκε και το 2019. Σε ένα Πρωτάθλημα που ο 12χρονος Βασίλης κατάφερε να κλέψει την παράσταση στους δυο τελευταίους αγώνες, όταν έδωσε σκληρές μάχες και έχασε για λίγο την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν αυτές οι εμφανίσεις που έδωσαν στο Βασίλη το εισιτήριο για να φύγει πλέον από την κατηγορία Junior και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια μεγαλύτερη και άκρως απαιτητική του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Σε ένα καταξιωμένο θεσμό που γεννά πρωταγωνιστές, ο Βασίλης θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πίστες που συμμετέχουν στο ημερολόγιο αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών, όπως είναι το Misano και το Mugello. Πίστες όπου έχουν δώσει ομηρικές μάχες οδηγοί που κοσμούν πλέον με την παρουσία τους το MotoGP!

Δεν είναι μόνο η συμμετοχή του Έλληνα αναβάτη σε ένα κορυφαίο και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα όπως είναι το Ιταλικό, στη μεγάλη κατηγορία του οποίου πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια ο Michele Pirro, ο οδηγός εξέλιξης της Ducati. Πολύ σημαντικό νέο είναι και το γεγονός ότι παραμένει στην AC Racing, με τον Πρόεδρο της ομάδας να μιλά με τα καλύτερα λόγια για το Βασίλη Παντελεάκη, τον οποίο θεωρεί μέλος της οικογένειας μιας ομάδας που ξέρει πολύ καλά να προετοιμάζει Πρωταθλητές! Άλλωστε είναι χαρακτηριστικά τα λόγια με τα οποία τον καλωσόρισαν στη νέα κατηγορία οι άνθρωποι της ομάδας. Στη λιτή ανακοίνωση, έγραψαν: «Μετά από μια φανταστική σεζόν στην κατηγορία MiniGP, όπου συνεχώς εξελισσόταν, είναι επίσημο, το ταλέντο μας, ο Έλληνας Βασίλης Παντελεάκης θα αγωνίζεται στην PreMoto3 με την ομάδα μας το 2020».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η AC Racing συμμετείχε για πρώτη φορά στην PreMoto3 το 2019 και κατάφερε να πάρει τον τίτλο με το Luca Lunetta, ο οποίος πρόσφατα κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2020. Στόχος του Βασίλη, ύστερα από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, είναι να προσπαθήσει να μάθει γρήγορα τη δύσκολη και απαιτητική νέα κατηγορία, στην οποία μάλισυα θα είναι και ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός, ώστε τον Οκτώβριο του 2020 να δοκιμαστεί για την τελική Επιλογή του MotoGP Rookies Cup για το 2021!

Οι ευχές όλων μας είναι να δούμε το τεράστιο αυτό ταλέντο να μας κάνει υπερήφανους και σύντομα να δούμε το Βασίλη να πρωταγωνιστεί σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου. Εδώ μπορείτε να δείτε τον πολυτάλαντο 12χρονο αναβάτη μας και σε άλλου είδους “πίστες”.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης