του Νίκου Βιτσιλάκη

Ο Βασίλης Παντελεάκης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 2007 και ξεκίνησε τη μοτοσυκλετιστική αθλητική του πορεία σε ηλικία μόλις 3 ετών! Και σήμερα, στα 10 του, έχει ήδη κατακτήσει πρωταθλήματα και καρδιές! Πήρε μέρος και στην τηλεοπτική εκπομπή Ελλάδα έχεις ταλέντο, όπου και διέπρεψε σε κάθε επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λένε ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και στην περίπτωση του μικρού Βασίλη έτσι ακριβώς έγινε. Ο πατέρας του Χρήστος είναι ένας διπλός πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει τους τίτλους στους αγώνες ταχύτητας το 1999 και το 2000. Μετά από 4 χρόνια συστηματικής ενασχόλησης, προπόνησης και αγάπης του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Παντελεάκης Jr ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία το 2015 σε ηλικία 7 ετών, συμμετέχοντας στη διοργάνωση MiniGP (κατηγορία KidGP) με μοτοσυκλέτες τύπου minimoto για ηλικίες 7-10 ετών. Με το καλημέρα αναδείχτηκε πρωταθλητής για το 2015, κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες, αλλά και σημειώνοντας ρεκόρ πίστας σε κάθε αγώνα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016 στέφτηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας 2 από τους 3 αγώνες. Επίσης, συμμετείχε σε ολόκληρο το Ιταλικό πρωτάθλημα, στην κατηγορία Junior A, με παιδιά ηλικίας 8-10 ετών (7 αγώνες), κάτι το οποίο επιχειρήθηκε για πρώτη φορά από Έλληνα αθλητή σε τόσο μικρή ηλικία. Στο Ιταλικό πρωτάθλημα, σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο “παγκοσμίου” και με πάνω από 30 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη σε κάθε αγώνα, κατάφερε να προκρίνεται σε κάθε αγώνα με μικρή διαφορά από τους πρώτους, πετυχαίνοντας να κατακτήσει την 12η θέση στον τελευταίο αγώνα. Η απόδοση του ήταν εκπληκτική για το νεαρό της ηλικίας του, αφού ήταν ένας από τους νεαρότερους στην κατηγορία του. Για το 2017 ο Βασίλης ακολούθησε ολόκληρο το Ιταλικό πρωτάθλημα minimoto, όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση ανάμεσα σε 38 αναβάτες στην κατηγορία Junior A, σημειώνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλους τους αγώνας. Επίσης, συμμετείχε στον τριπλό αγώνα για το δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Franciacorta, όπου κατέκτησε την 3η και 4η θέση στο δεύτερο και τρίτο αγώνα αντίστοιχα, αφού στον πρώτο δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού μετά από σύγκρουση με άλλον οδηγό στο δοκιμαστικό γύρο. Αν και δεν συμμετείχε στον πρώτο γύρο του Most και είχε και την ατυχία στον πρώτο αγώνα, πήρε την 8η θέση στη γενική κατάταξη, αν και έκανε 4 αγώνες λιγότερους! Ο Βασίλης ακολουθεί τα βήματα που είναι απαραίτητα για το χτίσιμο μιας καριέρας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και φυσικά το όνειρό του είναι η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Για τη σεζόν του 2018 ανεβαίνει κατηγορία και θα συμμετάσχει στο ιταλικό πρωτάθλημα miniGP. Οι χορηγίες είναι ευπρόσδεκτες, είτε με τη μορφή χρηματικής ενίσχυσης είτε σε εξοπλισμό ή υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών του μικρού μας αθλητή. Οι ανάγκες είναι πολλές και οποιαδήποτε βοήθεια θα ενισχύσει την προσπάθεια και την εξέλιξη του Βασίλη. Μπορείτε να ακολουθείτε την αγωνιστική του πορεία στη σελίδα του στο facebook. 

Τους άφησε όλους άφωνους στην εκπομπή!

Παρατηρώντας τον στο video που ακολουθεί, συνειδητοποιούμε πως πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί που αξίζει τη βοήθεια όλων μας για να μας κάνει περήφανους και εκτός συνόρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης