του Νίκου Βιτσιλάκη
φωτογραφίες του Χρύσανθου Οικονομίδη

Το Σαββατοκύριακο 23-24 ξεκίνησε με διπλό αγώνα στις Σέρρες το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών, όπου τρεις Έλληνες αναβάτες, όλοι από το αθλητικό σωματείο «Άρης», ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους και μας έκαναν εθνικά υπερήφανους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τη Βουλγαρική ομοσπονδία (BMU) και συγκέντρωσε 110 συμμετοχές και περισσότερους από 2.000 θεατές (με δωρεάν είσοδο μάλιστα), η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια, Τουρκία, Ρουμανία και Ισραήλ. Η χώρα μας είχε ελάχιστη εκπροσώπηση, με την «εθνική ομάδα» να αποτελείται από τους πρωταθλητές μας Λευτέρη Πίππο (SBK-Yamaha YZF-R1), Δημήτρη Καρακώστα (SS600-Honda CBR600RR) και τον 14χρονο Χρήστο Παπανικολάου (SSP300-Kawasaki ZXR400). Η εμφάνισή τους απόλυτα επιτυχημένη αφού μας χάρισαν τρεις πρώτες θέσεις, μία δεύτερη και μία τρίτη, με το συναγωνισμό να είναι ιδιαίτερα σκληρός και καλά προετοιμασμένος. Όπως για παράδειγμα ο Βούλγαρος αναβάτης Angel Karanyotov, που κατάφερε με μια συγκλονιστική εμφάνιση να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ της πίστας πάνω σε ένα Ducati V4R 1000 επιπέδου –σχεδόν- WSBK. Ο χρόνος του απλά φοβερός, τα χρονόμετρα έγραψαν 1:17.614, μια διαφορά 0.716s κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ!
Ελληνική πραγματικότητα

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι τρεις αναβάτες που μας εκπροσώπησαν επίσημα (και οι οποίοι πλήρωσαν τη συμμετοχή από την τσέπη τους!) προέρχονται από τους αγώνες miniGP και ανήκουν στο αθλητικό σωματείο «Άρης» του παλαίμαχου αγωνιζόμενου Στέλιου Χριστοδούλου, που είναι και η ψυχή του φυτώριου νέων αναβατών στη χώρα μας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί και η μοναξιά που αισθανόντουσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την ελληνική αθλητική ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) να λάμπει δια της απουσίας της. Μήπως ήταν «απασχολημένη» με τη διοργάνωση του επόμενου διπλού αγώνα του θεσμού στις 20-21 Απριλίου, που θα γίνει και πάλι στις Σέρρες; Θα στείλει άραγε κάποιο ενημερωτικό δελτίο μπας και το μάθει ο κόσμος και πάει στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων να χαρεί θέαμα και συναγωνισμό; Πόσο στοιχίζει άραγε να προσλάβει έναν άνθρωπο να κάνει αυτή τη δουλειά; Αλλά ακόμα και να μην έχει το απαιτούμενο κονδύλι, πόσο κουραστικό είναι να στείλει αποτελέσματα και φωτογραφίες;
Ας δούμε όμως τι ακριβώς έκαναν οι Έλληνες αναβάτες της εθνικής ομάδας και ας μας συγχωρήσουν οι ελάχιστοι συμπατριώτες αγωνιζόμενοι που αγωνίστηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφόρηση για τις δικές τους εμφανίσεις.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Καρακώστας (SS600)

Στον πρώτο αγώνα τερμάτισε δεύτερος με διαφορά από τον πρώτο μόλις 0,166 δευτερόλεπτα. Στον δεύτερο είχε πιο «καθαρό μυαλό» και διέλυσε χρονόμετρα και συναγωνισμό παίρνοντας τη νίκη και πετυχαίνοντας να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία (1:19:975), το οποίο είναι Βαλκανικό, Πανελλήνιο και –φυσικά- προσωπικό του!

Χρήστος Παπανικολάου (SSP300)

Με μια λέξη, διέπρεψε. Ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος στην κατηγορία του και στους δύο αγώνες, διαλύοντας τον ανταγωνισμό με μεγάλη διαφορά (πάνω από 40 δευτερόλεπτα και στους δύο αγώνες από τον δεύτερο)! Περιττό να αναφέρουμε ότι οι ταχύτεροι γύροι και τις δύο μέρες έγιναν από τον -μόλις 14 ετών- Χρήστο.

Λευτέρης Πίππος (SBK)

Ο Έλληνας πρωταθλητής Superbike τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρώτου αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας, με καλύτερο χρόνο στο 1:20.140. Στον αγώνα της Κυριακής μια πτώση στον 2ο γύρο δυστυχώς του στέρησε τη δυνατότητα να διακριθεί περαιτέρω.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για το Βαλκανικό πρωτάθλημα και πάλι στις Σέρρες, το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου. Και όσον αφορά στο δικό μας πρωτάθλημα, αυτό θα ξεκινήσει με μονό αγώνα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης την Κυριακή 5 Μαΐου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης