του Νίκου Βιτσιλάκη

Το μόνο που ξέραμε ήταν πως κάτι μαγείρευαν εκεί στην Αγγλία, κανείς όμως δεν περίμενε να μάθουμε την ύπαρξη ενός νέου μοντέλου από έναν ..τιμοκατάλογο!

Τελικά είχε δίκιο ο κατάσκοπος που προ μηνών είχε τραβήξει δύο φωτογραφίες ισχυριζόμενος πως επρόκειτο για τη νέα Speed Triple 1050 κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξής της. Δεν τον είχαμε πιστέψει, καθώς το μοντέλο στις επίμαχες φωτογραφίες δεν είχε κάτι νέο να μας πει, ήταν σαφές(;) πως επρόκειτο για μια Speed Triple του 2016-17. Ώσπου η Ελληνική αντιπροσωπεία μας κοινοποίησε το νέο της τιμοκατάλογο για τo 2018, όπου εμφανίζεται τιμή λιανικής πώλησης για δύο μοντέλα Speed Triple με τη σαφή ένδειξη “Νέο”. Στο ένα αναγράφει Speed Triple σκέτο, με τιμή 14.290€ και στο άλλο Speed Triple R, με τιμή 15.990€. Στη σχετική μας απορία δόθηκε απάντηση που δεν περιμέναμε, πως δηλαδή πρόκειται όντως για νέα μοντέλα 2018, που ναι μεν μοιάζουν εμφανισιακά με τα προηγούμενα, πλην όμως έχουν δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις σε καίρια σημεία. Αρχικά να πούμε ότι έχει γίνει δουλειά στον τρικύλινδρο των 1050cc, με το κόκκινο του στροφομέτρου να έχει σκαρφαλώσει ψηλότερα (από τις 9.500rpm του σημερινού μοντέλου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


​Αγριεύει ακόμα περισσότερο το βρετανικό streetfighter 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης, που πλέον βρίσκεται στους 150Hp (από 140). Μια άλλη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την τοποθέτηση μιας έγχρωμης οθόνης TFT στα όργανα, που είναι πανομοιότυπη με αυτή που είδαμε στο Street Triple 765 του 2017 και που θα δούμε στα Tiger 800 και 1200 του 2018 (έρχονται το Μάρτιο κι αυτά). Αν προσέξετε τις φωτογραφίες που παραθέτουμε, θα παρατηρήσετε ότι στη μία το μοντέλο εμφανίζεται με δύο τελικά εξάτμισης τοποθετημένα ψηλά, ενώ στο άλλο με ένα ..μπουρί ιδιοκατασκευή, πιθανά οι μηχανικοί βρισκόντουσαν στη φάση των πειραματισμών και ψαχνόντουσαν. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι περισσότερο, υποθέτουμε με σχετική σιγουριά ότι όλο και κάποια αναβάθμιση θα έχει γίνει στα ηλεκτρονικά, στα οποία είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται και σύστημα Cornering ABS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο μοντέλα Speed Triple 1050 θα βρίσκονται στη χώρα μας σε λιγότερο από δύο μήνες και μέχρι τότε θα σας έχουμε ενημερώσει για τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης