Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το Piaggio Group για μία ακόμα φορά έδειξε τη δυναμική του στην αγορά της Ευρώπης κερδίζοντας τη Στην κορυφή της Ευρώπης η Piaggio…μάχη των πωλήσεων το 2020. Ο ιταλικός κολοσσός στον χώρο της μοτοσικλέτας και των scooter κατάφερε με μερίδιο πωλήσεων 14,2% το 2020 να γίνει το κορυφαίο εργοστάσιο στην Ευρώπη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνατό σημείο της φίρμας ήταν αδιαμφισβήτητα τα scooter της Piaggio τα οποία σημείωσαν άνοδο πωλήσεων το 2020 και έφτασαν να κατέχουν μερίδιο στην αγορά της τάξης του 24%. Στα συνολικά 1.455.000 δίκυκλα και scooter που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη τα 207.000 κατασκευάστηκαν από το Piaggio Group, κάτι που σημαίνει αύξηση 6% σε σχέση με το 2019.

Το νέο Piaggio Beverly 400 αναμένεται να γίνει άμεσα best seller.

Νέο ηλεκτρικό scooter το καλοκαίρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός παράγοντας σε αυτή την άνοδο ήταν τα scooter της Vespa, της αύξησης στις πωλήσεις του Moto Ανακοινώθηκε νέο ηλεκτρικό scooter στις αρχές του καλοκαιριού…Guzzi V85TT και φυσικά στα νέα προϊόντα της Aprilia. Όλα αυτά μαζί βοήθησαν την Piaggio να σκαρφαλώσει στην κορυφή την προηγούμενη χρονιά.

Για το 2021 τα πράγματα δείχνουν ακόμα καλύτερα για το Group καθώς παρουσιάζει 11 νέα μοντέλα. Ανάμεσά τους είναι τα νέα Beverly, το Aprilia Tuono 660 και η νέα σειρά Moto Guzzi V7. Η Piaggio μάλιστα ανακοίνωσε πως τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο και ένα νέο ηλεκτρικό scooter διαθέσιμο, για το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Εξαιρετικά τα έχει πάει το Moto Guzzi V85TT με την έντονη προσωπικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα τρίκυκλα Ape η Piaggio περνάει στο νέο Porter NP6

Στα 10.550€ η τιμή του Aprilia Tuono 660

Με 35,4 ίππους το νέο Beverly

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης