Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει πάνω σε ένα πολύ ιδιαίτερο project στην Ευρώπη το οποίο αφορά H πρώτη νίκη της Yamaha στα GP ήρθε το 1963 στο Βέλγιο.την αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας. Με καθοδηγητή τον Paolo Pavesio, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Μότορσπορτ της Yamaha Europe ολοκληρώθηκε το πρώτο Yamaha Racing Heritage Club το οποίο έχει να κάνει με την προστασία των θρυλικών αγωνιστικών μοτοσικλετών της Yamaha του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη συνάντηση της λέσχης έγινε στο Varano της Ιταλίας όπου στην πίστα Melegari βρέθηκαν εξαιρετικά σπάνιες αγωνιστικές μοτοσικλέτες της Yamaha. Στο πλευρό των ιδιοκτητών των σπάνιων μοτοσικλετών βρέθηκαν αναβάτες-θρύλοι της Yamaha όπως ο Giacomo Agostini, ενώ δεν έλειψαν και νέοι αγωνιζόμενοι με τα χρώματα της εταιρείας των τριών διαπασών.

Ο Phil Read κερδίζει το TT Isle of Man του 1967.

Στόχος της Λέσχης είναι να καταγράψει όλες τις ιστορικές αγωνιστικές μοτοσικλέτες που υπάρχουν στην Ευρώπη Το πρώτο πρωτάθλημα της Yamaha ήρθε το 1964 με αναβάτη τον τεράστιο Phil Read.και κατ επέκταση σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας μια μεγάλη βάση δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο η Yamaha Europe θα είναι σε θέση να ελέγξει τον «στόλο» των ιστορικών μοτοσικλετών και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους συλλέκτες να διατηρήσουν σε τέλεια κατάσταση τα μοντέλα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha από την πρώτη παρουσία της στους αγώνες έδειξε ότι στο DNA της έχει τον ανταγωνισμό. Για αυτό άλλωστε πίσω στο 1955 οι μηχανικοί της ιαπωνικής μάρκας δημιούργησαν το YA-1, ένα πρωτότυπο αγωνιστικό το οποίο κέρδισε τον διάσημο αγώνα Mount Fuji στην Ιαπωνία και ουσιαστικά σήμανε την έναρξη της τεράστιας ιστορίας της Yamaha στους αγώνες μοτοσικλέτας.

Δείτε το υπέροχο βίντεο της Yamaha.

 

Το παρατσούκλι του Billy Ivy ήταν «Μικρός Γίγαντας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha μας παρουσιάζει την αγωνιστική ομάδα off-road 2022

Η Yamaha αντεπιτίθεται στην κατηγορία SuperTwins με το νέο R7

Ετοιμάζει XSR GP η Yamaha με άρωμα MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης