Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί ο Valentino Rossi να έχει αποσυρθεί από το MotoGP και τους αγώνες μοτοσικλέτας, ωστόσο στις O Rossi αγωνίζεται στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων Pro Challenge με Audi R8 LMS.κερκίδες των αγώνων του πρωταθλήματος εξακολουθούν οι μπλούζες και τα καπελάκια με το νούμερο «46» να κυριαρχούν. Ο Rossi παραμένει ένας θρύλος του MotoGP και αυτό δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα οι Ιταλοί έχουν αγαπήσει – σχεδόν θεοποιήσει – τον πρώην αναβάτη και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να τον τιμήσουν για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους. Στο Pesaro, την παραθαλάσσια πόλη κοντά στη γενέτειρα του Rossi την Tavulia, η Caracol AM δημιούργησε ένα τεράστιο κράνος ρεπλίκα του Ιταλού αναβάτη. Το κράνος έχει ύψος 6 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα και έχει κατασκευαστεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Το βάρος του κράνους είναι περισσότερα από 400 κιλά και κατασκευάστηκε από την Extralab και τον Ricciardo Sivelli. Το τεράστιο αυτό αξιοθέατο θα παραμείνει στο Pesaro για το 2024 όταν κα το Pesaro αναλαμβάνει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2024. Θυμίζουμε ότι πολιτιστική πρωτεύουσα του 2023 είναι η Ελευσίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο με το γιγάντιο κράνος του Rossi.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης