Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

H ΚΤΜ όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει μια ειδική, πιο ισχυρή, έκδοση του ήδη καταπληκτικού της Super Duke RΕκπληκτικά τα 179 κιλά αυτού του Super Duke RR 1290. Τo hypernaked των αυστριακών έχει δεχτεί την φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της KTM και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν κάνουν λόγο για περισσότερη ισχύ από τον δικύλινδρο κινητήρα. Από τα 1.301 κ.εκ. πλέον θα βγαίνουν 180 ίπποι αλλά εκεί που θα έχουμε σημαντική αναβάθμιση είναι στην μείωση του βάρους. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η λίστα εξαρτημάτων Power Parts της KTM με πολλά από αυτά να είναι τοποθετημένα στην έκδοση RR.

Εξαρτήματα από το… πάνω ράφι για την RR έκδοση του Super Duke

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά κομμάτια από ανθρακονήματα κάνουν την εμφάνισή τους, όπως και εξαρτήματα αλουμινίου, όπως τα Αλουμίνιο, τιτάνιο, ανθρακόνημα… πολλά εξωτικά υλικά!μαρσπιέ, οι τιμονόπλακες και τα χειριστήρια στο τιμόνι, ενώ το σύστημα εξάτμισης είναι της Akrapovic από τιτάνιο. Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι, ενώ οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία σειρά WP Apex Pro.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι 10 κιλά πιο ελαφρύ από το “στάνταρ” Super Duke 1290 R, κάτι που σημαίνει πως θα ζυγίζει μόλις 179 κιλά! Υπενθυμίζω ότι το Duke 890 ζυγίζει 169 κιλά και είναι 60 ίππους πιο αδύναμο από το “Τέρας” Super Duke 1290 RR. Η τιμή του πάντως υπολογίζεται πάνω από 20.000€, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε τα κορυφαία εξαρτήματα τα οποία βρίσκουμε πάνω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζει νέο RC390 η KTM;

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Βεϊνόγλου: «Ο Επίμονος Αριστοκράτης»

Με ραντάρ της Bosch το νέο KTM Super Adventure 1290 S

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης