Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Καθαρής Μετακίνησης έδειξε πως ένα Μετά την Piaggio και το One, η Honda παρουσίασε στην Κίνα το δικό της ηλεκτρικό scooterσημαντικό κομμάτι της επίτευξης του στόχου της Συμφωνίας του Παρισιού για μηδενισμό των ρύπων μέχρι το 2050 θα παίξουν οι μοτοσικλέτες. Η έρευνα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αν ισχύσουν οι περιορισμοί που έχουν θέσει πολλές χώρες για πλήρη μηδενισμό των εκπομπών CO2 μέχρι το 2035 στις μετακινήσεις τότε ο στόχος για το 2050 είναι εφικτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω σε αυτό δουλεύουν οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι εταιρείες και σίγουρα η Honda είναι μια από αυτές. Μάλιστα, οι Ιάπωνες έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα βήματα με πιο πρόσφατο την παρουσίαση στην αγορά της Κίνας του U-GO, ενός ηλεκτρικού scooter στη μικρή κατηγορία των 50 κ.εκ.

Μικρό, πρακτικό και... Honda.

Η τιμή του είναι μόλις 970€ στην Κίνα και αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο U-GO διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 1,8kW, δηλαδή περίπου 2,5 ίππους, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον Με τιμή κάτω από 1.000€ και τη σφραγίδα της Honda η συνταγή ακούγεται ήδη επιτυχημένη!πίσω τροχό. Δίνει τη δυνατότητα στο scooter να αναπτύξει ταχύτητα 53Km/h, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών φτάνει τις 1,44kWh με την αυτονομία κοντά στα 60 χιλιόμετρα. Υπάρχει και η επιλογή για τοποθέτηση δεύτερης μπαταρίας η οποία διπλασιάζει αυτόματα και την αυτονομία του scooter. Δε διευκρινίζεται αν οι μπαταρίες ανήκουν στην οικογένεια των Honda Mobile Power Pack το οποίο θα έχει τις προδιαγραφές ανταλλαγής σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Honda με τις Yamaha, Piaggio και KTM.

Σχεδιαστικά, το U-GO είναι όμορφο και σύγχρονο έχοντας απλές γραμμές και πολύ μαζεμένες διαστάσεις. Το U-GO προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, ωστόσο η Honda είναι διατεθειμένη να το φέρει στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία του πλανήτη σύντομα.

Το βίντεο παρουσίασης του Honda U-GO.

 

LED φωτιστικό σώμα πίσω και ικανοποιητική σέλα για δύο επιβάτες.

Ψηφιακή οθόνη με δύο επιλογές οδήγησης. Η εικόνα είναι από το rushlane.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι το scooter της Honda ο δήμιος του κλασικού “παπιού”;

Η Honda δοκιμάζει ήδη τις ανταλλακτικές μπαταρίες

Το 2027 οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες θα κοστίζουν λιγότερο από τις συμβατικές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης