Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha αρκετό καιρό τώρα πειραματίζεται σε συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τα οποία θα Δεν φαίνεται να υπάρχει σύστημα ραντάρ στο πίσω μέρος παρά μόνο στο εμπρός.κάνουν τη ζωή του αναβάτη ακόμα πιο ασφαλή και εύκολη. Έχουμε δει να δοκιμάζονται πειραματικά συστήματα στο κορυφαίο της scooter ΤΜΑΧ και στο superbike YZR-R1, αλλά τώρα φαίνεται πως το σύστημα φτάνει στο σωστό μοντέλο που είναι το Tracer 9 GT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εικόνες που αποκάλυψε το γερμανικό Motorrad, φαίνεται πως η Yamaha έχει τοποθετήσει σύστημα ραντάρ στο Tracer 9 GT του 2023. Το σύστημα είναι τοποθετημένο κάτω από την εμπρός μάσκα με τα φωτιστικά σώματα και αναμένεται να παρέχει σύστημα Adaptive Cruise Control (αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού) και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Από τις πιο κοντινές εικόνες στους καθρέπτες δεν φαίνεται να υπάρχει σύστημα τυφλού σημείου (Blind Spot), ωστόσο είμαστε ακόμα σε πειραματική φάση, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και σύστημα ραντάρ στο πίσω μέρος σε δεύτερη φάση.

Ανάμεσα στα φώτα στροφής έχει τοποθετηθεί το σύστημα ραντάρ της Yamaha.

Στο τέλος του 2022 θα έχουμε την τελική μορφή του μοντέλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι η νέα οθόνη πληροφοριών που έχει τοποθετηθεί στη μοτοσικλέτα. Η διπλή H Tracer 9 GT διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό ηλεκτρονικές αναρτήσεις της KYB.οθόνη τύπου «Wall-e» θα δώσει τη θέση της σε μια μεγάλη TFT οθόνη η οποία πλέον θα αναλάβει να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη. Η Yamaha φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια πολύ διστακτική στις νέες αυτές τεχνολογίες, ωστόσο πλέον θα ακολουθήσει τα βήματα των Ducati, BMW, KTM και Kawasaki τοποθετώντας συστήματα υποβοήθησης.

Η Yamaha Tracer 9 GT είναι η κορυφαία έκδοση του best seller της Yamaha έχοντας πολλά και ποιοτικά στοιχεία. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος CP3 890 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 119 ίππους, ενώ διαθέτει μια πλούσια παλέτα ηλεκτρονικών όπως ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, πολλαπλές χαρτογραφήσεις, quickshifter και πολλά ακόμα. Οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικές της KYB, ενώ στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν βαλίτσες 30 λίτρων και μεγάλο ρεζερβουάρ.

Η Yamaha ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και μετά από τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις, τοποθετεί και ACC στο Tracer 9 GT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβαθμισμένη γκάμα Yamaha Off-Road για λιλιπούτειους αναβάτες

Η Yamaha επιταχύνει τις προσπάθειες βιωσιμότητας

Η Yamaha R7 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σπορ οδήγησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης