Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεκινήσει η διάθεση του νέου Speed Triple 1200 RS από την Triumph και ήδη ηΧαρακτηριστικό το εμπρός στρογγυλό LED φωτιστικό σώμα. βρετανική φίρμα ετοιμάζει μια νέα έκδοση της μοτοσικλέτας. Σε ένα teaser βίντεο η Triumph μας αποκαλύπτει το επόμενο βήμα της εταιρείας πάνω στο κορυφαίο της μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει… φέρινγκ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εϊναι γεγονός! Το νέο Triple 1200 RR θα έχει μισό φέρινγκ με την αισθητική του να θυμίζει ρετρό μοτοσικλέτα δρόμου της δεκαετίας του 1980. Η μοτοσικλέτα δε διαθέτει πλήρες φέρινγκ κάτι που θα την έκανε superbike και θα ονομαζόταν Daytona 1200, ωστόσο πηγαίνει περισσότερο προς την κατηγορία που έχει δημιουργήσει το Kawasaki Z900RS, η MV Agusta Superveloce και το Honda CB1000R, στη νέο – cafe racer κατηγορία.

Το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι στρογγυλό προερχόμενο από το Trident 660.

Πολύ ιδιαίτερη προσθήκη στην γκάμα της Triumph

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Triple RR αναμένεται να είναι βασισμένο στο RS. Αυτό μεταφράζεται στη χρησιμοποίηση του τρικύλινδρουΤο τιμόνι θα είναι χαμηλά τοποθετημένο, κάτω από την τιμονόπλακα κινητήρα των 1.160 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 125 Nm ροπής. Πλαίσιο, φρένα και αναρτήσεις επίσης θα είναι ίδια, ωστόσο η γεωμετρία θα είναι ελαφρώς διαφορετική καθώς το τιμόνι είναι πιο χαμηλό στην περίπτωση του RR.

Η Triumph αναφέρει πως αυτό είναι το πρώτο βήμα σχεδίασης του μοντέλου. Η τελική του μορφή δε θα αργήσει παρόλα αυτά καθώς τον Σεπτέμβριο θα δούμε ολοκληρωμένο το μοντέλο. Το θετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η Triumph επεκτείνει την γκάμα της, κάτι αναγκαίο στη νέα εποχή. Άλλωστε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα προστεθεί δίπλα στα RS και RR και το ηλεκτρικό ΤΕ-1!

Το βίντεο teaser του επερχόμενου Triple 1200 RR.

 

Μέσα στο βίντεο βλέπουμε το πρώτο σχήμα του μοντέλου από πηλό.

Πάνω στο super naked Speed Triple 1200 RS θα βασιστεί το νέο RR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Triumph μπαίνει στο… χώμα με τη βοήθεια δύο θρυλικών αναβατών

Σημαντικές αλλαγές για το Speed Twin της Triumph

Την πρώτη Ιουνίου έρχεται το νέο Triumph Speed Twin

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης