Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σε περίπου έναν μήνα από τώρα η Ducati έχει ανακοινώσει πως θα μας παρουσιάσει το ολοκαίνουριοΣτις 9 Δεκεμβρίου θα μάθουμε τα πάντα για το Desert X. concept της που αφορά μια χωμάτινη adventure μοτοσικλέτα. Πρόκειται για την Desert X την οποία είδαμε σε teaser εικόνες πριν από μερικές εβδομάδες και πλέον αποτελεί το πιο… hot νέο μοντέλο που αναμένουμε από την ιταλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που έχουμε μάθει από τις εικόνες που διέρρευσε η Ducati είναι πως πρόκειται ένα καθαρόαιμο adventure μοντέλο με έμφαση τις χωμάτινες διαδρομές. Ο εμπρός τροχός είναι 21 ιντσών και τα ελαστικά είναι διπλής χρήσης, αν και περιμένουμε πιο σκληροπυρηνική έκδοση με 100% χωμάτινα ελαστικά με τακούνια. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα αποτελούνται από δύο στρογγυλούς προβολείς LED με DRL φώτα ημέρας, ενώ η σιλουέτα του θα είναι λεπτή.

Αυτή είναι η μία από τις δύο teaser εικόνες της Ducati για το Desert X.

Σύγχρονος κινητήρας με πλούσιο ηλεκτρονικό πακέτο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρωτότυπο που είχαμε δει πριν από δύο χρόνια, η Ducati είχε βασίσει το μοντέλο της πάνω στοΤο Desert X θα βασιστεί στη σειρά Scrambler ή στη σειρά Multistrada; Scrambler Desert Sled, κάτι που μάλλον δεν θα αλλάξει. Μία εναλλακτική είναι το νέο μοντέλο να βασιστεί στο Multistrada 1260 Enduro, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να επικρατήσει καθώς η Ducati θέλει ένα πιο ανάλαφρο και πιο χωμάτινο σύνολο. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όμως, καθώς δεν γνωρίζουμε ποια κατηγορία θέλει να προσεγγίσει η Ducati – εκείνη του Yamaha Tenere 700 ή εκείνη του Africa Twin 1100;

Το πλαίσιο αναμένεται να είναι χωροδικτύωμα, ωστόσο ο κινητήρας ίσως να μην είναι ο L2 αερόψυκτος των 1.079 κ.εκ. Το πιθανότερο στην περίπτωση του Desert X είναι να έχει τοποθετηθεί στη μοτοσικλέτα ο καινούριος Euro5, L2 κινητήρας Testastretta των 937 κ.εκ. ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο Multistrada V2, στο Hypermotard 950 και στο νέο Monster. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα θα είναι ικανή να αποδώσει μέχρι και 110 ίππους, αν και η απόδοση στην περίπτωση του Desert X θα περιοριστεί κοντά στους 90-100 ίππους.

Φυσικά, η μοτοσικλέτα θα είναι εξοπλισμένη με ποιοτικές αναρτήσεις, ενώ θα διαθέτει το σύγχρονο πακέτο ηλεκτρονικών της Ducati προερχόμενο από το Multistrada 1260 Enduro. Θα περιμένουμε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου για να μάθουμε περισσότερα για το πολυαναμενόμενο μοντέλο του Borgo Panigale.

Βίντεο από το πρωτότυπο μοντέλο.

 

Το Desert X στην EICMA 2019!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ducati μπαίνει στον κόσμο του off-road με το DesertX

Η Ducati παρουσίασε δύο νέα Scrambler για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης