Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Βασίλης Μάρκουαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα με το GS του και ονειρεύεται να κάνει ακόμα περισσότερα!

Ο «Gentleman» Βασίλης Μάρκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν συναντήσεις στο δρόμο τον Βασίλη Μάρκου σε καμία περίπτωση δε θα αντιληφθείς ότι αυτός ο άνθρωπος Στις παιδικές χαρές των Βριλησσίων συζητάμε για μοτοσικλέτα με τον Βασίλη!ήταν – και είναι – φανατικός μοτοσικλετιστής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συναντιόμαστε συχνά με τον Βασίλη, αλλά ποτέ δεν είχα καταλάβει το πάθος του για τις μοτοσικλέτες. Η πρώτη φορά που αντιλήφθηκα πως πρόκειται για γνήσιο “Τσακάλι” ήταν όταν ήρθε η κουβέντα σε custom μοτοσικλέτες BMW και ξεκίνησε να μιλάει για τη δική το GS. Το πάθος με το οποίο συζήτησε το θέμα με έβαλε σε σκέψεις και άρχισα να διερευνώ το παρελθόν του Βασίλη το οποίο τελικά έφερε στο προσκήνιο έναν πολύ παθιασμένο δικυκλιστή.

Ο Βασίλης μένει στα Βριλήσσια και είναι ένας πολυτάλαντος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Ασχολείται με το catering, ο ίδιος είναι εξαιρετικός σεφ και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας ξεκίνησε το Onobox, ένα premium εστιατόριο με εκλεπτυσμένες γεύσεις που φτάνουν στο σπίτι σας σε ένα… box. Εκτός από τις μοτοσικλέτες λατρεύει το ποδήλατο, ιδιαίτερα τις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ όταν βρεθεί στην παραλία δε θα παραβλέψει να ασχοληθεί με κάποιο θαλάσσιο σπορ. Δε θυμάμαι τα τελευταία 4 χρόνια αυτόν τον πατέρα τριών παιδιών να μην είναι χαμογελαστός, ήρεμος και πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει. Ένας πραγματικός «gentleman» με καρδιά τσακαλιού ο οποίος πάντα θα ονειρεύεται μια γρήγορη βόλτα ή ένα ωραίο ταξίδι με την BMW του.

Ταυτότητα τσακαλιού Νο 16...

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Βασίλης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Αυτή που έχω τώρα και τα τελευταία 14 χρόνια. Η BMW R1200GS! Φοβερή ποιότητα κατασκευής, ήχος γεμάτος, χωρίς να κουράζει, και ροπή όση θες.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Ήταν ένα καλοκαίρι που είχα πάει στην Οι περιπέτειες του είναι πραγματικά αμέτρητες…παραλία Χιλιαδού μέσω Κύμης, διασχίζοντας τη Δίρφη μέσα από το βουνό. Μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή άλλα γεμάτη φύση, χωμάτινες στροφές και μικρές ρεματιές που πέρναγες από μέσα.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… Ο Παναγιωτόπουλος στο Γέρακα είναι το καλύτερο μακράν. Αν δεν την τσεκάρει ο ίδιος μετά το service δε φεύγει το μηχανάκι.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Συνήθως ψωνίζω online.

Το ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στην  καθημερινότητα του Βασίλη.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Προτιμώ τα Metzeler μάλλον ταιριάζουν με το τρόπο που οδηγώ.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… Η μοτοσικλέτα είναι τρόπος ζωής. Έχει κώδικα, κάτι σαν τη θάλασσα, πρέπει να την αγαπάς, να τη σέβεσαι και να τη φοβάσαι ταυτόχρονα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… Έχω πολλές. Θα πω τον Ιούλιο του 2008 που έφυγα στις 22:00 από τη δουλειά να πάω να κάνω έκπληξη στο κορίτσι μου τότε – σύζυγο τώρα –  στο παραλιακό χωριό Μάραθο Μεσσηνίας χωρίς να ξέρω περισσότερα. Ρωτώντας λοιπόν κάπου στη Μεγαλόπολη με έστειλαν  στα ορεινά  Μάραθα Αρκαδίας οπού εκεί έφτασα γύρω στη μία. Τελικά, έφτασα στις τρεις στον τελικό προορισμό εξουθενωμένος.

Η τελευταία του εμμονή είναι να ανακατασκευάσει την BMW του σε ένα custom cafe racer!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι… Να μη μου την κλέψουν… ξεκάθαρα!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα είναι το Nissan GT-R.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… Εκτός φυσικά από το κράνος, να αλλάζουν ελαστικά κάθε χρόνο για να απολαμβάνουν στο μέγιστο τη μοτοσικλέτα τους.

Ψήνει, τηγανίζει, μαγειρεύει... είναι ένα από τα πράγματα που διαπρέπει!

Στο γάμο του δε θα μπορούσε να μην πάει με την BMW του.

Θαλάσσια σπορ και beach volley είναι μερικά από τα χόμπι του.

Τα παιδιά του έχουν ξεκινήσει ήδη το mountain bike σε σύλλογο.

Brunch, Shusi ή cocktail, ότι θέλεις το προσφέρει το OnoBox.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Λεωνίδας Παπαδημητρίου «Ο θαλασσόλυκος»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Παναγιώτης Καραχάλιος «Ο κόουτς»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Παστρίμας «Ο ορθολογιστής»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης