Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Παναγιώτης Καραχάλιοςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Παρέα με τις αγαπημένες του Ducati 800SS και BMW R1150GS.

Ο “Κόουτς” Παναγιώτης Καραχάλιος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχα ακούσει πολλές ιστορίες για τον Παναγιώτη Καραχάλιο κυρίως από τις επιδόσεις του στην προπονητική Κάθε Σαββατοκύριακο θα κάνει τη βόλτα του με ένα από τα οχήματά τουκαι πριν από αυτό για τις επιδόσεις του ως αθλητή στίβου. Πολλές φορές τον συναντούσα στο γήπεδο Χαλανδρίου να προπονεί νεαρούς (Γυμναστικός Σύλλογος Χαλανδρίου) και να τους κάνει πρωταθλητές, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η πραγματική του αγάπη είναι οι δύο και οι τέσσερις τροχοί.

Όταν ανακάλυψα πως πρόκειται για ένα αυθεντικό “Τσακάλι” δεν έχασα την ευκαιρία να τον πλησιάσω και να του ζητήσω να έρθει στην παρέα μας. Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε και μας ξενάγησε στον κόσμο του και στο γκαράζ του το οποίο ομολογώ με άφησε άφωνο. Στο υπόγειο του σπιτιού του έκρυβε έναν θησαυρό γεμάτο αναμνήσεις και περιπέτειες που θα χρειάζονταν ώρες για να μου τις εξιστορήσει. Στις μοτοσικλέτες βρήκαμε από παπί Honda C50, μέχρι Ducati και

Ο Παναγιώτης μένει στο Χαλάνδρι και εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο ειδικής αγωγής. Ο Παναγιώτης μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για κάθε νέο μοτοσικλετιστήΛατρεύει τα οχήματά του τα οποία φροντίζει ο ίδιος και δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο έχοντάς τα πάντα σε λειτουργική κατάσταση. Ακόμα και το δεύτερο (!) Citroen 2CV του, που το… έκρυβε σε άλλο σημείο, ήταν σε άριστη κατάσταση. Κάθε του όχημα κρύβει και μια περιπέτεια, ενώ με το καρτ του έχει γυρίσει όλες τις πίστες της Ελλάδας κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο.

Η πιο τρομακτική του εμπειρία; Πλοηγός σε αγώνα ποδηλασίας και να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στο κατηφορικό κομμάτι μπροστά από τους ποδηλάτες με το GS του! Ο “Κόουτς” Καραχάλιος μπορεί να σου λέει ιστορίες μοτοσικλέτας ημέρες ολόκληρες και καλό είναι κάποια στιγμή να κάτσει να τις γράψει. Είμαι σίγουρος ότι ένα βιβλίο με τις περιπέτειες του θα ήταν πηγή έμπνευσής για κάθε νέο μοτοσικλετιστή.

Ταυτότητα τσακαλιού Νο14...

Ας δούμε τι είχε να μας πει ο Παναγιώτης

Η καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχα ποτέ ήταν… Έχω αλλάξει πολλές μέχρι σήμερα, από Vespa 50  μέχρι BMW GS και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω ακόμα μερικές! Αυτή την εποχή έχω ένα παπί Honda C50, ένα Ducati 800SS και ένα BMW R1150GS. Καλύτερη θα χαρακτήριζα την GS, διότι ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μου, με ευκολία, άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία!

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Το ανέβασμα στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, Άνοιξη, πανέμορφη διαδρομή και θέα!

Ετοιμάζουμε βόλτα με τον Παναγιώτη...

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… Συνήθως τις επισκευές και τα service τα κάνω στο σπίτι, μόνος η με βοήθεια κάποιου φίλου, για συμπαράσταση. Η εξυπηρέτηση από το συνεργείο του Παναγιωτόπουλου (BMW) στην Α. Παρασκευή, όταν χρειάστηκε, ήταν άψογη.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Ψωνίζω από διάφορα καταστήματα, η Μοτοκίνηση στο Χαλάνδρι έχει μεγάλη ποικιλία, καλές τιμές και φιλικούς πωλητές.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Bridgestone και Dunlop, ανάλογα τη μοτοσικλέτα.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… Εργαλείο δουλειάς, ευκολίας, ευχαρίστησης, απόδρασης, τρόπος έκφρασης στην καθημερινότητα και όχι μόνο.

Μας έδειξε και το αγωνιστικό του καρτ, δίχρονο 125 κ.εκ.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, αυθημερόν! Για καφέ…Μέσα σε όλα “τρέχει” και μια ποδηλατική ομάδα!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Το εμβληματικό και πανέμορφο Citroen 2CV με το οποίο πάντα απολαμβάνω την οδήγηση και μου φτιάχνει  τη διάθεση.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου με τη μοτοσικλέτα είναι… Τη μοτοσικλέτα δεν τη φοβάμαι, είναι ευχαρίστηση να την οδηγώ. Αυτό που με τρομάζει είναι οι φοβερά απρόσεκτοι και πολύ επικίνδυνοι οδηγοί αυτοκινήτων, ειδικά όταν ασχολούνται με το τηλέφωνο.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… Η χρήση κράνους παντού και πάντα. Επίσης, οι μαγκιές στις πίστες!

Με το Yamaha TDM850 του σε κάποιο βουνό της Ελλάδας.

Το σκονισμένο Jeep Wrangler του...

Το φουσκωτό του...

Και φυσικά το στρογγυλοφάναρο Honda C50...

Πάντα μάχιμος και έτοιμος για διασκέδαση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μιχάλης Γεωργιάδης «Ο ποδηλάτης»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βαγγέλης Τσίντζας «Ο ρομαντικός»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Σάββας Παρλιάρος «Ο χαρισματικός»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης