Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Γιώργος Μαυροφρύδης.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Με την αγαπημένη του Honda Blackbird στα ελληνικά βουνά!

Ο “Πόντιος” Γιώργος Μαυροφρύδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γιώργο Μαυροφρύδη τον γνώρισα μέσα από το Scooter Club Hellas στο οποίο ήταν ένας από τους Λατρεύει να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και να αγναντεύει τον Θερμαΐκό κάτω από τον Λευκό Πύργο.βασικούς διοργανωτές των εκδρομών της λέσχης.  Το συγκεκριμένο Τσακάλι έχει ρίζες στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά – εξόν και το παρατσούκλι Γιωρίκας – ωστόσο ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η δουλειά του περιλαμβάνει οδήγηση, όχι μοτοσικλέτας, αλλά σχολικού λεωφορείου κάτι που σημαίνει μεγάλη ευθύνη και απόλυτη συγκέντρωση.

Από τα χέρια του Γιώργου έχουν περάσει πάρα πολλές μοτοσικλέτες, ιδιαίτερα την εποχή των “ευτραφών αγελάδων”. Άλλαζε τα μοντέλα σαν τα πουκάμισα και πάντα έριχνε και μερικά επιπλέον χρήματα για να τις βελτιώσει, παρόλα αυτά μία ήταν εκείνη που αγάπησε πραγματικά. Από το γυμνάσιο κιόλας “ζαχάρωνε” την θρυλική Honda CBR1100XX Blackbird την οποία κατάφερε τελικά να αποκτήσει και πλέον την καμαρώνει κάθε μέρα στο γκαράζ του. Εκτός από τις γρήγορες βόλτες του αρέσει πολύ να “γράφει” χιλιόμετρα χωρίς να τον ενδιαφέρει ο προορισμός. Η οδήγηση τον ηρεμεί, τον γεμίζει ενέργεια και κυρίως του δίνει τη δυνατότητα να κάνει τη δική του ψυχανάλυση βρίσκοντας λύσεις σε ότι και αν τον απασχολεί.

Του αρέσει να βελτιώνει τις μοτοσικλέτες τους, πάντα βάζοντας το δικό του μεράκι.Ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν στον Γιώργο ήταν πως δεν τον απασχολούν οι μάρκες στις μοτοσικλέτες. Δεν έχει πρόβλημα να οδηγήσει ένα κορυφαίο γερμανικό μοντέλο ή ένα πρωτοποριακό ιαπωνικό ή κάποιο χρηστικό κινέζικο. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η μοτοσικλέτα να ταιριάζει στα οδηγικά του γούστα, να του αρέσει και αυτό είναι αρκετό για να τον κάνει να το αποκτήσει. Αυτήν την εποχή για τις καθημερινές του μετακινήσεις έχει στη συντροφιά του ένα SYM VF180 με το οποίο όπως μου τόνισε δεν θα είχε πρόβλημα να γυρίσει όλη την Ελλάδα. Ο “Γιωρίκας” όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του είναι ένας γνήσιος, ευγενικός και αληθινός άνθρωπος με DNA από τον Πόντο και βαρύ μοτοσικλετιστικό “μέταλλο”!

Τσακάλι Νο33!

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Γιώργος

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΕίναι ξεκάθαρα το Honda CBR1100X Blackbird. Από παιδί θυμάμαι το ήθελα, έρωτας παιδικός. Το έβλεπα μικρός και δεν το χόρταινα. Τελικά, πήρα το μοντέλο του 1997 που πάντα ονειρευόμουν.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΣτα πάτρια εδάφη! Προς Παναγία Σουμελά έξω από τη Βέροια, στους δρόμους της Ημαθίας και φυσικά επιστροφή Θεσσαλονίκη.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΕυτυχώς, είμαι μηχανικός και τα φτιάχνω μόνος μου.

Για την καθημερινή αστική μετακίνηση έχει βρει τη λύση με το SYM VF185.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΗ Μοτοκίνηση. Στην Αγία Μου εκμυστηρεύτηκε ότι έχει κάνει ολόκληρο Scooter Rally με 125άρι Yamaha! Παρασκευή και στη Βουλιαγμένης. Από εκεί έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό μου.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΕίναι ανάλογα τη μοτοσικλέτα. Pirelli, Metzeler, Bridgestone, είναι ανάλογα. Για παράδειγμα, στο Blackbird έχω βάλει Bridgestone. Παίζει ρόλο ο τρόπος που οδηγείς, για παράδειγμα εμένα τα δίγομα δεν με βόλεψαν ποτέ.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι Τα πάντα όλα, είναι η ζωή μου. Αν μου τη στερήσεις δεν ξέρω τι θα κάνω.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΞύπνημα πρωί Κυριακής, γρήγορος καφές και ανέβασμα από Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ένα Yamaha YZF-750. Καφέ και φαγητό στη Θεσσαλονίκη και επιστροφή αυθημερόν. Το πρόβλημα ήταν ότι έκανα αμέτρητες στάσεις για ανεφοδιασμό αφού το YZF είχε πολύ μικρό ρεζερβουάρ!

Παλιότερα, από βόλτα με το Scooter Club Hellas!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι Εκτός από κάποιο ατύχημα είναι να μου την κλέψουνε.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΤο αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι το Ford Focus ST το οποία είχα πριν μερικά χρόνια.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναιΥπομονή με τη μοτοσικλέτα. Θα τους έλεγα να μάθουν πρώτα το φρένο και μετά το γκάζι. Φυσικά, πάντα εξοπλισμός και κράνος.

Του αρέσει να ασχολείται με τις μοτοσικλέτες του αφού κάνει θαύματα με τα χέρια του.

Αμέτρητα χιλιόμετρα έχει γράψει στη σέλα της κατάμαυρης CBR1100XX του 1997!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Φίλιππος Λίτσας “Ο χιλιομετροφάγος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βασίλης Βασιλόπουλος “Ο Mr. Dragster”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Παναγιώτης Δρακονταειδής “Ο Σπεσιαλίστας”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης