Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς  Το τσακάλι νούμερο 8 είναι ο Γιώργος Αναμουρλίδηςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς μοτοσικλέτας ο Γιώργος

Ο… δάσκαλος, Γιώργος Αναμουρλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Αναμουρλίδης δεν είναι ο αναβάτης που συναντάς κάθε μέρα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο της Αμέτρητες ιστορίες έχει να σου πει ο Γιώργος από τις εμπειρίες του σε πίστες και βόλτεςμοτοσικλέτας με γνήσια αγάπη για τους δύο τροχούς. Εκτός από το να απολαμβάνει την οδήγηση, ο Γιώργος έχει τεράστια όρεξη να μεταδώσει τις γνώσεις του στους νέους αναβάτες και τα παιδιά, κάτι που του έχει μείνει μάλλον από την εργασία του, καθώς ήταν εκπαιδευτής οδηγών στην Ελληνική Αστυνομία επί σειρά ετών.

Αεικίνητος όπως πάντα, μας υποδέχτηκε στο χώρο που έχει φτιάξει με τη βοήθεια του συλλόγου Όμιλος Δίκυκλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αθηνών, στο Γαλάτσι. Με το motocross Yamaha YZ125 του και με πλήρη εξοπλισμό μας ξενάγησε με όρεξη στη διαδρομή και μας μίλησε για τα μαθήματα οδήγησης που κάνει μέσω του συλλόγου ΟΔΜΑ σε παιδιά.

Ο Γιώργος μένει στο Γαλάτσι και του αρέσει η φωτογραφία και τα ταξίδια. Είναι από εκείνους που μπορείς Στην κατοχή του έχει ένα παπί, ένα Yamaha Serow και το αγαπημένο του Yamaha FJ1100να κάτσεις ώρες ολόκληρες γύρω από μία φωτιά και να σου εξιστορεί περιπέτειες και ιστορίες μοτοσικλέτας (τσακάλι με τα όλα του). Έμπειρος, σοβαρός και σίγουρα εξαιρετικός γνώστης των δύο τροχών, θέλει και μπορεί να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους νέους.Το πάθος με το οποίο μιλάει για το αγαπημένο του πράγμα, τη μοτοσικλέτα, σε παρασύσει και σε κάνει να τον εμπιστευτείς για κάτι τόσο σημαντικό όσο η εκμάθηση ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας.

Ταυτότητα τσακαλιού νο8

Ας δούμε τι μας είπε ο ίδιος ο Κος Αναμουρλίδης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… αν και πέρασαν πολλές μοτοσικλέτες από τα χέρια μου ιδιαίτερα χωμάτινες αγωνιστικές, ασφάλτινη κράτησα τη Yamaha FJ1100.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… με τη Yamaha FJ1100, η ομορφότερη διαδρομή που έκανα ήταν όταν γύρισα όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα ξεκινώντας από Αθήνα, Ρίο Αντίρριο μέχρι Ηγουμενίτσα και η επιστροφή ήταν από Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δομοκός, Βόλος, Αθήνα.

Λιλιπούτειοι αναβάτες μαθαίνουν τα μυστικά του χώματος

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… αν μιλάμε για αντιπροσωπεία μακράν μπροστά είναι η Μοτοδυναμική Yamaha και σε ιδιωτικό το Honda Κουτσουμπός και η BMW στην Αγία Παρασκευή του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… αξεσουάρ ήταν “Ο Ιταλός”, MOTO IMPORT αλλά και στην Αγία Παρασκευή η Μοτοδυναμική.

 

 

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… ελαστικά για άσφαλτο Pirelli, για χώμα Bridgestone.

 

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… εκτός από μέσο μετακίνησης είναι το χόμπι μου και η μεγάλη μου αγάπη. Τα τελευταία 25 χρόνια διδάσκω σε νέους και έμπειρους οδηγούς ασφαλή οδήγηση αυτοκινήτου και ιδιαίτερα μοτοσικλέτας.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… περισσότερες από μία. Όμως σε ειδικές συνθήκες και σε ελεγχόμενο χώρο, δηλαδή σε πίστα. Στην ασφάλτινη πίστα των Μεγάρων όταν με νορμάλ μοτοσικλέτα προσπάθησα να σπάσω τον χρόνο που έκανε άλλος συνάδελφος και γλύτωσα από θαύμα την υπερστροφή, highsiding. Σε μία πίστα supercross στο Αγρίνιο δοκιμάζοντας να πηδήξω ένα διπλό άλμα έφαγα καπάκι στον αέρα. Αυτό πόνεσε!

Η ιστορία με το νούμερο 9 ήταν μία από εκείνες που θέλει να ξεχάσει ο Γιώργος

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… ήταν το φορτηγάκι μου μάρκας BEDFORD που το είχα για αυτοκινούμενο, για μεταφορά της μοτοσυκλέτας στους αγώνες, για ΙΧ, για όλα. Τώρα κυκλοφορώ με ένα Nissan Juke.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… Σεβασμός, ηρεμία και προνοητικότητα. Κοιτάμε μακριά για να προβλέψουμε και να αποφύγουμε τους κινδύνους, ξεκούραση και νηφαλιότητα. Συμβουλευόμαστε πάντα τους καθρέπτες, πάντα φώτα αναμμένα και φυσικά χρήση των φλας για αλλαγή πορείας.

 

 

Καλά περνάνε εκεί στο Γαλάτσι!

 

 

Κουραστικές αλλά απολαυστικές οι βόλτες στην πίστα...

Αυτό ακριβώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Ανδρίτσος «Ο ανιδιοτελής»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Παστρίμας «Ο ορθολογιστής»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Τάσος Πυριαλάκος «Ο Pizzaiolo»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης