Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Τσακάλι νούμερο 4 είναι ο Mr Scooter…αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Ταυτότητα τσακαλιού...

Ο Γιάννης αγαπάει το scooter του και τα ταξίδια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας δεν είναι αυτό που θα λέγαμε καθαρόαιμος petrolhead. Πρόκειται για έναν Γνήσιος ονειροπόλος και λάτρης της ζωής… αναβάτη scooter ο οποίος γνώρισε και αγάπησε από νωρίς τον κόσμο των δύο τροχών και αντιλήφθηκε γρήγορα πως αυτός είναι ο δικός του κόσμος.

Είναι λάτρης των scooter, οδηγεί καθημερινά, δεν… κωλώνει να ταξιδέψει με το SYM GTS 300 του και να φτάσει μέχρι την άκρη της Ελλάδας. Το περίεργο είναι πως παρέμεινε πιστός στις μικρές μοτοσικλέτες, αν και όπως λέει ο ίδιος, ποτέ δεν είναι αργά…

Ο Γιάννης Κατσαμπίρης είναι 34 ετών, δουλεύει σε εταιρεία παροχής ενέργειας, μένει στον Χολαργό και έχει ήδη ξεκινήσει τη δική του οικογένεια. Επισκέπτεται συχνά το πατρικό του στην Πάλαιρο φυσικά με το scooter του και είναι λάτρης των μεγάλων αποστάσεων. Άλλωστε είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Scooter Rally Αντοχής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο Γιάννης Κατσαμπίρης είναι στην κυριολεξία “ένας από εμάς” που λατρεύουμε την ελευθερία που μας προσφέρει η μοτοσικλέτα.

Στο σταθμό μετρό του Χολαργού βρεθήκαμε με τον κο Κατσαμπίρη...

Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει ο ίδιος…

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… και θα είναι πάντα η επόμενη, αρκεί βέβαια να πάρω έγκριση από τη σύζυγο.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… μέχρι στιγμής, θα ξεχώριζα τη διαδρομή Είναι ένας από τους ιδρυτές του Scooter Rally Αντοχής!Αθήνα-Θεσσαλονίκη, από επαρχιακούς δρόμους, σε χαλαρούς ρυθμούς, με φίλους και με ολοήμερη διάρκεια. Επιφυλάσσομαι βέβαια, καθώς τα καλύτερα έρχονται!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… όλα τα δίκυκλά μου θεραπεύονται στον φίλο και μάστορα Βασίλη Σταυρόπουλο, Μoto store, Ηρ. Πολυτεχνείου 58, Ηλιούπολη.

Το καλύτερο κατάστημα αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… δεν προτιμώ φυσικά καταστήματα, είμαι online shopper και κάνω την έρευνά μου χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένο brand.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… μετά από δοκιμές μου σε διάφορα πέλματα επιλέγω Pirelli που συνδυάζουν κρατήματα, διασκέδαση και αντοχή. Φυσικά, δεν υπάρχει ελαστικό που να είναι το ίδιο καλό για κάθε δίκυκλο.

Συζήτηση στα χιόνια με τον πάντα ευγενικό Γιάννη

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… η απόλυτη ελευθερία, περιπέτεια και τρόπος ζωής! Επίσης είναι ψυχοθεραπεία, καθώς όσο κακή μέρα και να έχω μια μικρή βόλτα μαζί της με κάνει καλά.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… πολύωρο ταξίδι στην εθνική με χιόνι. Εγώ με το δίκυκλο να ακολουθώ τις μπροστινές “ροδιές” και όλοι γύρω μου μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… εμένα βρήκες να ρωτήσεις; Τώρα σώθηκες! Δεν ασχολούμαι καθόλου, αποτελεί για μένα καθαρά ανάγκη και όχι διασκέδαση.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… οδήγησε προσεκτικά. Βάζουμε κράνος και σωστό εξοπλισμό. Ξεκίνα εξορμήσεις με φίλους χωρίς να έχει σημασία ο προορισμός. Ζήσε τη μοτοσικλετιστική αλληλεγγύη και γίνε μέλος σε νέες παρέες. Παρακολούθησε σεμινάρια για να μάθεις να οδηγείς σωστά. Γίνε αιμοδότης…

Χαιρετισμός Τσακαλιού

 

Φυσικά, ο χιονιάς δεν μας σταμάτησε, παρότι γλίστραγε πολύ...

 

Στη Θεσσαλονίκη τερματισμός του Scooter Rally Αντοχής!

Behind the scenes....

Ο Γιάννης είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Scooter Rally Αντοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Χρήστος Σμαράιδας «Ο Αυθεντικός»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μάνος Σφακιανάκης «Ο Σοφός»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Βεϊνόγλου: «Ο Επίμονος Αριστοκράτης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης