Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τελευταίο Τσακάλι του 2021 είναι ο Φαίδωνας Ευθυμίου.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Ο "σοφός" Φαίδωνας με το πούρο ανά χείρας!

Ο έμπειρος Φαίδωνας Ευθυμίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φαίδωνα Ευθυμίου τον γνώρισα στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχα για ένα άλλο Τσακάλι στο Στο Γαλάτσι βρίσκεται το εξειδικευμένο συνεργείο BMW, K&Boxer House!συνεργείο μοτοσυκλετών που διατηρεί στο Γαλάτσι. Στα 64 του χρόνια πλέον αυτός ο γνήσιος μοτοσυκλετιστής έχει ζήσει αμέτρητες περιπέτειες με τα δίκυκλα του. Οι τρέλες του αρχίζουν τη δεκαετία του 1970 όταν πήρε την πρώτη του μοτοσυκλέτα, μια Honda CB750, με χρήματα που του είχε δώσει ο πατέρας του για μια Mercedes! Αργότερα, στη δεκαετία του 1980 απέκτησε την πολύ σπάνια Kawasaki Mach3, με τρικύλινδρο κινητήρα την οποία όμως του κλέψανε.

Τη δεκαετία του 1980 μπήκε επίσης στον κόσμο του εμπορίου μοτοσυκλέτας ανοίγοντας ένα κατάστημα με μοτοσυκλέτες Honda, ενώ τη δεκαετία του 1990 μετακόμισε στην οικογένεια της BMW αρπάζοντας μια καλή ευκαιρία που βρέθηκε στο διάβα του. Τη δεκαετία του 2000 αποφάσισε να αφήσει τις πωλήσεις και να ασχοληθεί μόνο με σέρβις και επισκευές μοτοσυκλετών BMW κάτι με το οποίο ασχολείται μέχρι σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία στο K&Boxer House.

Στη σέλα της αγαπημένης του BMW R1150RT.

Με τον Φαίδωνα θα μπορούσα να συζητάω ώρες ατελείωτες για εμπειρίες, γεγονότα και ιστορίες Σχεδιάζει ήδη το επόμενό του ταξίδι στην Αφρική!μοτοσυκλέτας. Ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος ο οποίος ζει και αναπνέει για τους δύο τροχούς, με το πάθος του να παραμένει το ίδιο σαν να ήταν 16 χρονών. Έχει κάνει τρέλες όπως εκείνη όταν έμεινε το Yamaha XSR600 στην Ποσειδώνος και πήρε μαζί του τον πίσω τροχό, το ρεζερβουάρ και τα όργανα για να μην τα… κλέψουν και την επόμενη μέρα ο “δικός μας” Περικλής Χαλάτσης έγραψε τίτλο σε άρθρο στην εφημερίδα που εργαζόταν τότε: “Η αδιαφορία σκοτώνει..”!

Ο Φαίδωνας είναι Αθηναίος, για την ακρίβεια Εξαρχειώτης, όπως λέει ο ίδιος δεν είναι άγιος και πολλές φορές χρειάστηκε να αμυνθεί με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να επιβιώσει στον σκληρό κόσμο του εμπορίου. Παρόλα αυτά, είναι άνθρωπος με φίλους σε όλη την Ελλάδα, είναι ξεχωριστός, φιλόξενος και ανιδιοτελής έχοντας βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Δεν ζήτησε όμως ποτέ αντάλλαγμα, το μόνο που ήθελε ήταν μια αγκαλιά από έναν φίλο, ένα κρασί με έναν μοτοσυκλετιστή που γνώρισε τυχαία στο δρόμο ή ένα αναβόσβησμα φώτων στη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Αυτά τα απλά είναι που τον γεμίζουν και του δίνουν δύναμη να ονειρεύεται για το επόμενο ταξίδι… φυσικά, με την αγαπημένη του BMW.

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο42.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Φαίδωνας

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν... Η αγαπημένη μου μοτοσυκλέτα ήταν η Honda CB750 του 1974. Η πρώτη αγάπη και παντοτινή. Αργότερα το πούλησα και κατάφερα με τη βοήθεια των γονιών μου να ανοίξω το πρώτο μου μαγαζί με μοτοσυκλέτες.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι Είναι μέσα στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από Ιωάννινα ακολουθήσαμε τα σύνορα της Ελλάδας μέχρι να τη γυρίσουμε όλη! Υπάρχουν μέρη που είναι πιο όμορφα από την Ελβετία!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι…  Αλήθεια; Φυσικά, το δικό μου K&Boxer House!

Από μια άλλη εποχή!

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΕίναι του Μπαξεβάνη και του Σπυλιώτη! Φίλοι και καλοί συνάδελφοι.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι... Μου αρέσουν τα Michelin και τα Metzeler.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι... Είναι η ζωή μου. Πιστεύω ότι αν δεν μπορέσω να καβαλήσω μοτοσυκλέτα θα πάψω να ζω.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι…  Σε μικρή ηλικία, στην Πλατεία Καραμαλάκη μαζεμένοι με παρέα αποφασίσαμε να δούμε ποιος μπορεί να διασχίσει κάθετα την Πατησίων με τη μοτοσυκλέτα του. Ένας από την παρέα με Vespa αποφάσισε να περάσει, αλλά εκείνη τη στιγμή πέρασε το Τρόλεϊ. Για καλή του τύχη χτύπησε πάνω στην πόρτα και μπήκε μέσα στο Τρόλεϊ! Όταν ήρθε το ασθενοφόρο και ετοιμαζόταν να τον πάρει, φωνάζαμε να τον αφήσουν εκεί διότι δεν είχε πληρώσει τα ποτά!

Θα μπορούσα να καθίσω δύο 24ωρα με τον Φαίδωνα να μου αφηγείται ιστορίες!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι... Φοβάμαι τους υπόλοιπους οδηγούς, κυρίως των αυτοκινήτων. Οδηγούν απερίσκεπτα οι περισσότεροι και είναι αφηρημένοι.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΔεν έχω κάποια ιδιαίτερη τρέλα με τα αυτοκίνητα. Έχω ένα Daewoo Matiz.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΝα φοράνε κράνος. Δυστυχώς, δεν φοράνε κράνος ακόμα και στις μέρες μας. Εξοπλισμό και κράνος διότι όλα τα μέλη του σώματος φτιάχνονται, το κεφάλι δύσκολα.

Στο συνεργείο του K&Boxer House βρίσκεις ότι μπορείς να φανταστείς σε μοντέλα BMW.

Παλιά διαφήμιση σε περιοδικό ειδικού Τύπου!

Και πτώση με αλεξίπτωτο περιλαμβάνει το μενού του Φαίδωνα!

Στη σέλα της πιο αγαπημένης του Honda CB750 του 1974.

Όλα ξεκίνησαν από την Honda...

Δίπλα σε ένα από τα τρία γνήσια διαγνωστικά της BMW Motorrad!

Αναβάθμιση καθώς μετά τη CB750 ήρθε η CB1100!

Ακόμα έχει την ίδια σπίθα για τους δύο τροχούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννος Μαυρομματάκης “Ο Flat Tracker”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ρία Πετρογιάννη “Η φιλόλογος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Γεωργιάδης “Ο Advenduristas”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης