Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της Τετάρτης είναι ο Δημήτρης Καραμάνης.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Παιδί της εστίασης έχει 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο!

Ο “Σπόρος” Δημήτρης Καραμάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Καραμάνης είναι από τους ανθρώπους που χωρίς να το γνωρίζει με βοήθησε να βρω ξανά τον Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που τον τραβάει καθώς άλλαζε τα KTM σαν τα πουκάμισα!δρόμο μου στους δύο τροχούς όταν τον είχα χάσει. Υπήρξε μια εποχή πριν από κάποια χρόνια που είχα απομακρυνθεί από τους δύο τροχούς. Εκείνη την περίοδο έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα έναν τύπο με μακριά μούσια να παρκάρει τη μοτοσικλέτα του έξω από το σπίτι μου περιμένοντας να συναντηθεί με την μεγάλη του κόρη.

Εκείνο που με τρέλαινε ήταν ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα τον έβλεπα να έρχεται με διαφορετική μοτοσικλέτα, από KTM Super Duke 990 και Supermoto 950 μέχρι παλιό Honda Africa Twin και Triumph Trident 900. Κάθε φορά έσκαγα από τη ζήλια μου και εκείνος από τη μεριά του δεν σταματούσε να με ωθεί να πάρω “ένα σοβαρό μηχανάκι” όπως έλεγε.

Ο Δημήτρης έζησε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι, ασχολήθηκε έντονα με την εστίαση την οποία λατρεύει και είχε ένα από τα πιο επιτυχημένα μπαρ το οποίο ονόμαζε “Σπόρο”. Πάντα αποζητούσε την ελευθερία, ένιωθε αποπνικτικά όταν έμενε σε ένα μέρος πολύ καιρό και αντλούσε ενέργεια και ενθουσιασμό από καινούριες περιπέτειες. Αυτό είναι μάλλον που τον έδεσε τόσο πολύ με τις μοτοσικλέτες. Η αίσθηση της ελευθερίας, η αίσθηση ότι κάνεις κάτι με τον εαυτό σου – για τον εαυτό σου. Με μεγάλη δόση υπερβολής θα χαρακτήριζα τον Δημήτρη, τον James Dean των Τσακαλιών!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο34.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Δημήτρης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΔύσκολη ερώτηση γιατί έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 30 μοτοσικλέτες. Αυτό που μου έχει αφήσει την καλύτερη αίσθηση είναι το Super Duke 990.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΘυμάμαι ευχάριστα τις βόλτες στο Σούνιο με Το τελευταίο του δίκυκλο ήταν ένα πανέμορφο Triumph Trident 900!παρέα. Είναι πολλές οι ωραίες διαδρομές, αλλά μάλλον κερδίζει ο γύρος της Τοσκάνης με ένα Yamaha TMAX 500.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΜε διαφορά το Paddock 512 KTM στην Αγία Παρασκευή. Εξυπηρετικά παιδιά, σε άφηναν ακόμα και να παρακολουθήσεις όλο το σέρβις στη μοτοσικλέτα σου.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΔεν έχω κάποιο ιδιαίτερο. Τον τελευταίο εξοπλισμό μου τον πήρα από το κατάστημα Μοτοκίνηση, το οποίο έχει εξελιχθεί σημαντικά.

Αυτήν την περίοδο ζει στο Παγκράτι όπου και βρεθήκαμε για "τον καλύτερο espresso της πόλης".

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΣυνήθως Pirelli.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι... Τι να σου πω. Ελευθερία, άδειασμα του μυαλού, γέμισμα του μυαλού με εμπειρίες. Είναι χρόνος που περνάω με τον εαυτό μου και μου αρέσει πολύ.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΕίχα βάλει κοντά γρανάζια στο Super Duke 990, το οποίο ήδη ήταν διαβολεμένα γρήγορο. Διακοσάριζε με 3η σχέση! Το αποτέλεσμα ήταν να τρακάρω στην Κηφισίας και να κάνω περίπου πέντε χρόνια να οδηγήσω από φόβο.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΕίναι να μην είμαι όρθιος. Προσπαθώ με την εμπειρία μου να προβλέπω τις κινήσεις των υπόλοιπων οδηγών.

Αυτήν την εποχή κυκλοφορεί με ένα παπί αλλά ετοιμάζεται να κάνει κίνηση ματ με μια BMW S1000XR!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΔεν μου αρέσουν τα αυτοκίνητα. Πάντα οδηγούσα ένα παλιό Citroen του πατέρα μου.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναιΑν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν κάποια μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, εκτός από τα βασικά για να πάρουν το δίπλωμα. Θα νιώσουν τη μοτοσικλέτα εντελώς διαφορετικά και θα οδηγήσουν πολύ καλύτερα.

Άφησε το στίγμα του και στα γυμναστήρια διδάσκοντας μαθήματα Sanda Kung Fu.

Έχουν περάσει άπειρες μοτοσικλέτες από τα χέρια του, αλλά μια φωτογραφία δεν κατάφερε να βρει!

Ελεύθερο πνεύμα, πάντα ανήσυχος και δημιουργικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Μαυροφρύδης “Ο Γιωρίκας”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Φίλιππος Λίτσας “Ο χιλιομετροφάγος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || ΓιώργοςΛουκας Θοδωρής “Ο Καναδός”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης