Στo ισπανικό πρωταθλημα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 10:49
Στo ισπανικό πρωταθλημα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης!

Μια εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη για τον 11χρονο Έλληνα αναβάτη, που το 2020 βλέπει τους κόπους και τις θυσίες των προηγούμενων ετών να αποδίδουν καρπούς.

Αυτό σημαίνει πως ο Σπύρος-Μάριος κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα και φέτος θα αγωνίζεται στο κορυφαίο Ισπανικό Πρωτάθλημα ESBK και συγκεκριμένα στην κατηγορία Moto4. Η ιταλική ομάδα Rotek GP Factory Racing παρακολουθούσε από καιρό τις επιδόσεις του Έλληνα πιλότου στις πίστες του Ιταλικού Πρωταθλήματος, όπου πέρυσι ο Σπύρος-Μάριος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό αγωνιζόμενος σε 3 διαφορετικά πρωταθλήματα και σε 5 συνολικά κατηγορίες!

Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, ήθελαν οπωσδήποτε να υπογράψουν με τον Έλληνα οδηγό, κάτι το οποίο οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Έτσι, από το 2020 ο Σπύρος-Μάριος θα αγωνίζεται στην κατηγορία Moto4 των ESBK με τα χρώματα της Rotek GP Factory Racing. Μια εξέλιξη που γεμίζει χαρά όλους τους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κι αυτό επειδή, όπως είναι γνωστό, το Ισπανικό Πρωτάθλημα είναι αυτό που τα τελευταία χρόνια προσελκύει σταθερά την αφρόκρεμα των πιλότων από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα η Moto4 είναι ο προθάλαμος για τη Moto3 του Ισπανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας, μια κατηγορία που εδώ και μερικά χρόνια έχει μετονομαστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior, αντικατοπτρίζοντας το κορυφαίο επίπεδο των οδηγών που αγωνίζονται σε αυτή. Αρκεί να θυμίσουμε ότι από το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα πέρασαν αναβάτες όπως οι Marc Marquez, Fabio Quartararo, Alex Rins και Maverick Vinales, που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στο MotoGP.

Ωστόσο η Moto4 είναι μια κορυφαία και πολύ δύσκολη κατηγορία, στην οποία μέχρι και πέρυσι αγωνιζόντουσαν 36 αθλητές από όλο τον κόσμο! Η κατηγορία είναι ενιαία, με μόνο το πλαίσιο να διαφοροποιείται. Έχει προδιαγραφές Moto3 Παγκοσμίου και ενιαίο κινητήρα Honda CRF150. Το 2020 θα γίνουν 13 αγώνες σε 6 διαφορετικές πίστες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπως είναι η Jerez, η Valencia, η Aragon και το Montmelo (Βαρκελώνη).

Η Moto4 των ESBK ξεκινά στις 4 και 5 Απριλίου με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Jerez, ενώ στην ίδια πίστα, την 1η Νοεμβρίου, θα πέσει η αυλαία του Πρωταθλήματος. Νωρίτερα, στις 21 και 22 Μαρτίου θα γίνει στη Jerez το πρώτο επίσημο τεστ της κατηγορίας για το 2020. Στο τεστ αυτό θα δώσει το παρών -για πρώτη φορά με την καινούρια του ομάδα- ο Σπύρος-Μάριος, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ισπανία λίγες ημέρες νωρίτερα για να πάρει μέρος και σε ένα ιδιωτικό τεστ που έχει προγραμματίσει η ομάδα.

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω Δελτίων Τύπου από την ομάδα για τις αγωνιστικές επιδόσεις του Σπύρου-Μάριου στις πίστες του Ισπανικού Πρωταθλήματος. Εμείς να του ευχηθούμε ολόψυχα καλές εμφανίσεις και να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους εντός και εκτός συνόρων. 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 10:49