Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda είχε ανακοινώσει πριν από έναν μήνα πως θα ετοιμάζει σύστημα ραντάρ στο εμπρός μέρος του Gold Wing προκειμένου να τοποθετήσει σύστημα ειδοποίησης αλλά και αυτόματο πιλότο που προσαρμόζεται μόνος του ανάλογα τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda τώρα αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, όπως έκανε και η Ducati με το νέο Με οδηγό το… Multistrada V4 της DucatiMultistrada V4. Σύμφωνα με σχέδια που κυκλοφόρησαν φαίνεται πως το Gold Wing θα αποκτήσει και ραντάρ στο πίσω μέρος το οποίο θα είναι τοποθετημένο στην βαλίτσα. Το σύστημα θα ελέγχει και θα ειδοποιεί για κινδύνους οι οποίοι προσεγγίζουν το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας.

Το σύστημα της Honda έχει εφαρμογή στην βαλίτσα του Gold Wing

Θα το δούμε και σε άλλα μοντέλα όπως το Africa Twin…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα που είναι τοποθετημένο στην πίσω βαλίτσα θα είναι προφανώς προαιρετικό, ωστόσο αφού έγινε η αρχή μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλά μοντέλα. Η Honda άλλωστε διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε τέτοια συστήματα από την εμπειρία της στα αυτοκίνητα και δεν θα μείνει στην τοποθέτησή τους σε μια… βαλίτσα. Αν και είναι εργονομικά δύσκολο να κρύψεις κάμερες και αισθητήρες, οι Ιάπωνες θα βρουν τον τρόπο να βάλουν ένα αντίστοιχο σύστημα σε μοντέλα όπως το Africa Twin, ή το X-ADV.

Το Gold Wing για το 2021 ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και παραμένει με τις προδιαγραφές Euro4, κάτι που σημαίνει πως η Honda ήδη δουλεύει πάνω σε ένα νέο μοντέλο το οποίο θα περνάει τις προδιαγραφές Euro5 και φυσικά θα διαθέτει το προηγμένο σύστημα με κάμερες και ραντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζει cruise control που προσαρμόζεται στις συνθήκες η Honda

 

Αυτό είναι το σύστημα της Honda για το εμπρός ραντάρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης