Αποστολή: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί το ταξίδι να μην ήταν εύκολο καθώς οι αυστηροί κανονισμοί με την πανδημία του Covid-19 σε Στην πανέμορφη Φλωρεντία μας υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της Yamahaαναγκάζουν να περάσεις από πολλούς ελέγχους και γραφειοκρατία, ωστόσο οι άνθρωποι τη Yamaha μας υποδέχτηκαν με ένα μεγάλο χαμόγελο στην Φλωρεντία. Γιατί βρισκόμαστε στην Φλωρεντία; Μα για την παρουσίαση των δύο μικρών scooter της φίρμας, τα NMAX 25 και D’elight 125.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σκέλος του διημέρου στην Ιταλία περιλάμβανε θεωρία και είχε να κάνει με την παρουσίαση των δύο μοντέλων στο ξενοδοχείο. Περισσότερο βάρος όπως ήταν λογικό έπεσε NMAX το οποίο έχει μεγάλες πωλήσεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως για την Yamaha. Δεν είναι τυχαίο πως πάνω από 700.000 NMAX έχουν πουληθεί στον κόσμο, ενώ κατέχει το 60% των πωλήσεων scooter της Yamaha.

Το νέο NMAX 125 στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου

Σημαντικές αλλαγές σε κινητήρα και τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2021 η σημαντικότερη αλλαγή στο νέο μοντέλο είναι στον κινητήρα. Ο μονοκύλινδρος πλέον κινητήρας Με τεχνολογία Start-Stop το νέο NMAX…προδιαγραφών Euro5 περιλαμβάνει σύστημα μεταβλητών βαλβίδων το οποίο προσφέρει αυξημένη ισχύ και μειωμένη κατανάλωση. Το σύστημα βοηθάει πολύ την απόδοση ιδιαίτερα μετά τις 5.000 σ.α.λ. και η ισχύς φτάνει τους 12,2 ίππους.

Εξωτερικά το ΝΜΑΧ έχει διαφορετικό εμπρός φωτιστικό σώμα με τεχνολογία LED, το ίδιο και πίσω, ενώ μεγάλο βάρος έχει δοθεί στη συνδεσιμότητα του scooter με το  smartphone. Με την εφαρμογή της Yamaha, My Ride, μπορείς να ελέγξεις τις κλήσεις και τα μηνύματα σου, όπως και τη στάθμη της μπαταρίας του τηλεφώνου σου στην LCD οθόνη του scooter.

Το D'elight 125 με την απίστευτη κατανάλωση των 1,8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα!

Το D’elight θέλει να προσελκύσει νεαρούς αναβάτες και φυσικά γυναίκες

Η παρουσίαση έκλεισε με την παρουσίαση και του D’elight το οποίο έχει στόχο να προσελκύσει το γυναικείο Με όμορφο σχεδιασμό και τεράστιο χώρο αποσκευών έρχεται το νέο D’elight…πληθυσμό. Είναι ελαφρύ (105 κιλά), όμορφο και οικονομικό scooter το οποίο απευθύνεται σε νεαρούς αναβάτες που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της μετακίνησης με στιλ, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία τόσο στην αγορά όσο και στην συντήρηση του οχήματός τους. Το εντυπωσιακό στοιχείο του D’elight είναι η κανατάλωσή του που σύμφωνα με τη Yamaha είναι κάτω από 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!

Αναλυτικά στοιχεία για τα δύο scooter θα έχουμε σε επόμενο άρθρο καθώς μένει να οδηγήσουμε τα δύο μοντέλα για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Μόλις φτάσαμε στο ξενοδοχείο της παρουσίασης...

Αυτό ακριβώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προχωράει η Yamaha για ηλεκτρικό scooter

Παιχνίδι στο χώμα με τα κορυφαία ATV της Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης