Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με σημαντικές αναβαθμίσεις ήρθε στη χώρα μας το νέο Honda CRF 300 Rally αλλά και το απλό CRF 300. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν καινούριο κινητήρα, καινούριο πλαίσιο με μειωμένο βάρος και περισσότερη τεχνολογία βάζοντας τις βάσεις της αντεπίθεσης στην κατηγορία των dual purpose μοτοσικλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικότερο στοιχείο τόσο του Rally όσο και του απλού CRF300 είναι ο καινούριος κινητήρας. Ο Ο κινητήρας είναι πολύ αναβαθμισμένος και φυσικά Euro5…μονοκύλινδρος κινητήρας των 286 κ.εκ. έχει αυξήσει την απόδοσή του κατά 10% και πλέον αποδίδει 27,3 ίππους, ενώ η ροπή έχει σκαρφαλώσει στα 26,6 Nm, κάτι που σημαίνει 18% περισσότερη από πριν. Έμφαση έχει δοθεί στις μεσαίες στροφές για καλύτερη εκμετάλλευση εντός και εκτός δρόμου, κάτι στο οποίο βοηθάει και η νέα πιο κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου. Η 6η σχέση πάντως έχει παραμείνει «μακριά» προκειμένου να βοηθάει στην ταχύτητα ταξιδιού.

Το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και η μεγαλύτερη σέλα βοηθούν στο ταξίδι.

Καλύτερη θέση οδήγησης για μεγαλύτερη άνεση και άψογο έλεγχο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda έχει τοποθετήσει μονόδρομο συμπλέκτη ολίσθησης για καλύτερο έλεγχο του πίσω τροχού στη Το βάρος έχει μειωθεί, η θέση οδήγησης είναι πιο ανάλαφρη…διάρκεια του φρεναρίσματος και όταν κατεβάζουμε απότομα ταχύτητες. Το πλαίσιο είναι καινούριο, το ίδιο και το αλουμινένιο ψαλίδι, τα οποία έχουν ελαφρύνει μειώνοντας το βάρος της μοτοσικλέτας κατά 4 κιλά. Έμφαση έχει δοθεί στην αίσθηση του αναβάτη και στην ακαμψία. Στις αναρτήσεις δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές με ίσως μοναδική την αύξηση της διαδρομής στο πιρούνι εμπρός κατά 10mm.

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ το ρεζερβουάρ είναι πιο λεπτό για ακόμα καλύτερη οδήγηση εκτός δρόμου. Στην περίπτωση του Rally το ρεζερβουάρ έχει αυξημένη χωρητικότητα κατά 2,7 λίτρα, ενώ είναι και πιο χαμηλή η σέλα για άνεση στα πολλά χιλιόμετρα.

Η τιμή της απλής έκδοσης του CRF300L είναι 5.950€, ενώ της έκδοσης Rally είναι 7.400€.

Όλα τα στοιχεία του νέου CRF300L και Rally ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσικλέτα η Honda βασισμένη στο CB125R

Motul και Honda κυριαρχούν στο Dakar 2021

Στις 3.300€ το νέο Honda PCX 125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης