Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί η Ducati να έχει ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει να ασχολείται και με την ηλεκτροκίνηση στο προσεχές μέλλον, ωστόσο τώρα αποκαλύπτει ότι αυτό που προηγείται είναι η χρήση συνθετικών καυσίμων. Στην παρούσα φάση, η Ducati δεν θα ρίξει το βάρος της στους ηλεκτροκινητήρες και θα προτιμήσει να διερευνήσει τα βιοκαύσιμα ως εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας των κινητήρων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρότερο μοντέλο της Ducati είναι το Scrambler Sixty2.

Τα βιοκαύσιμα είναι το… άμεσο μέλλον για την Ducati

Ο CEO της μπολονέζικης φίρμας Francesco Milicia, μιλώντας στο βρετανικό MCN, τόνισε πως η Ducati δεν Στην Ducati πιστεύουν ότι τα συνθετικά καύσιμα είναι το άμεσο μέλλον.έχει ως προτεραιότητα την ηλεκτροκίνηση αφού ακόμα η τεχνολογία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μοτοσικλετών της Ducati. «Πρέπει να προστατεύσουμε τη μάρκα. Πρέπει να τη σεβαστούμε. Δεν νομίζω ότι θα βγάλουμε ηλεκτρική μοτοσικλέτα σύντομα, καθώς η τεχνολογία δεν θα μας διασφαλίσει ότι θα είναι ευχάριστες στην οδήγηση, στο βάρος και στην αυτονομία, όπως ένας αναβάτης της Ducati περιμένει» τόνισε ο επικεφαλής της Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Milicia πρόσθεσε ότι με τη βοήθεια του VW Group μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης βιοκαυσίμων: «Κοιτάζουμε προσεκτικά άλλες λύσεις για να μειώσουμε τους ρύπους, όπως τα συνθετικά καύσιμα. Οι άλλες φίρμες της εταιρείας όπως η Porsche έχουν ξεκινήσει να πειραματίζονται και είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει το ενδιάμεσο στάδιο».

Το εικονικό Monster ίσως το δούμε τα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιεί e-Fuels.

Η τάση των νέων για ηλεκτροκίνηση ανησυχεί την Ducati

Εκείνο που απασχολεί πάντως την ιταλική φίρμα είναι οι νεαροί πελάτες οι οποίοι δείχνουν μια τάση να Θα χρησιμοποιήσουν την έτοιμη βάση του Volkswagen Group.στραφούν προς τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Η Ducati θα κατασκευάσει ελκυστικές μοτοσικλέτες μικρότερου κυβισμού, ίσως και ηλεκτρικές, αλλά για την ώρα θα προσπαθήσει με εναλλακτικό τρόπο να προσελκύσει τους νέους. «Είναι σημαντικό να προσελκύσουμε τους νέους με καινούρια προϊόντα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Πάντως, ακόμα και με μικρότερες μοτοσικλέτες μπορούμε να χτίσουμε το στιλ, την απόδοση και την ποιότητα της Ducati» συμπλήρωσε ο CEO της Ducati.

Η Ducati δεν θα αφήσει να πάει χαμένη η προσπάθεια της Porsche και του VW Group στη χρήση των συνθετικών καυσίμων. Ίσως στραφεί και εκείνη προς τα εκεί προκειμένου να συνεχίσει να παράγει συναρπαστικές μοτοσικλέτες με μηδενικούς ρύπους, διατηρώντας τους κινητήρες της και την ξεχωριστή ταυτότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Pierre Terblanche αναλύει την εικονική Ducati Supermono

Ανάκληση για το Ducati Multistrada V4

Νέα προσθήκη στην γκάμα των Scrambler από την Ducati

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης