Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όταν η CFMoto είχε παρουσιάσει στην EICMA 2021 το concept SR-C21, πολλοί αναρωτήθηκαν αν κάποια στιγμή βγει στην παραγωγή, και πόσο κοντά στο φουτουριστικό πρωτότυπο θα ήταν το μοντέλο παραγωγής. Και οι προσδοκίες ήταν ακόμα μεγαλύτερες λόγω της επιτυχίας που έχει σημειώσει η μικρότερη 300SR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 450SR είναι μια supersport μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού, χαμηλού βάρους και υψηλών επιδόσεων που απευθύνεται σε αναβάτες με υψηλές απαιτήσεις. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση ντύνει τον ολοκαίνουριο κινητήρα, ολοκαίνουριο πλαίσιο και την καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο στην κατηγορία.

Ο κινητήρας της 450SR είναι ένας ολοκαίνουριος δικύλινδρος με μέγιστη ιπποδύναμη 50,5 ίππους και μέγιστη ροπή 39Nm. Οι κύλινδροι είναι σε σειρά, με γωνία στροφάλου στις 270 μοίρες, δηλαδή χαρακτηριστικά λειτουργίας αντίστοιχα με έναν V2. H επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα πλησιάζει τα 200km/h.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα φρένα συναντάμε δαγκάνες της Brembo που εξασφαλίζουν κορυφαία δύναμη πέδησης. Συνεργάζονται με το προηγμένο ΑBS της Bosch και συμπλέκτη ολίσθησης FCC για ελαφρύτερη αίσθηση κατά την αλλαγή ταχυτήτων, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών και οι αναρτήσεις υψηλού επιπέδου με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμοερτισέρ πίσω. Στον εξοπλισμό βρίσκουμε έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, μονάδα IMU έξι αξόνων και ειδική εφαρμογή για smartphone.

Η 450SR είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνικής αγορά, σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς: Starlight Black και Zircon Black. H τιμή της για την περίοδο του λανσαρίσματος έχει οριστεί στις 6.390€, με παράδοση τον Δεκέμβριο.

Βίντεο παρουσίασης του 450SR.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης