Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda ήταν η μεγάλη κερδισμένη του θρυλικού 8ωρου αγώνα της Suzuka στην Ιαπωνία. Ο αγώνας Ο αγώνας στιγματίστηκε από τις πολλές πτώσεις και τα ατυχήματα.περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών της FIM και αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς, ιδιαίτερα για τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπουδαία νίκη στον διάσημο αγώνα της Ιαπωνίας κατάφερε να πετύχει η ομάδα της Honda. Η Team HRC, με αναβάτες τους Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi και Iker Lecuona κυριάρχησε στη διάρκεια του αγώνα έχοντας εξαιρετικό ρυθμό από την αρχή. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα δράματα καθώς στο τέλος του αγώνα είχαμε ένα μεγάλο ατύχημα για την ομάδα της Yamaha που ουσιαστικά έδωσε ανάσα στην ομάδα της Honda για να φτάσει τελικά στην άνετη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki με τους Jonathan Rea, Alex Lowes και Leon Haslam, οι οποίοι είχαν πολλές ατυχίες, αλλά και αρκετά λάθη χάνοντας τελικά τη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα Suzuki Yoshimura SERT η οποία αγωνίστηκε με δύο αναβάτες, τους Gregg Black και Kazuki Watanabe καθώς ο Sylvain Guintoli τραυματίστηκε στις δοκιμές. Στη βαθμολογία πρώτη παραμένει η ομάδα της Suzuki, με δεύτερη την ομάδα της Honda FCC TSR και 3η την ομάδα YART της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελέσματα 8H Suzuka

Στιγμιότυπα από τον αγώνα Suzuka 8H.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης