Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης: Νέες προκλήσεις στην καριέρα του μικρού μας πρωταθλητή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 09:00
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης: Νέες προκλήσεις στην καριέρα του μικρού μας πρωταθλητή

Το μαγικό ταξίδι στα Πρωταθλήματα του εξωτερικού για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιώτη, από το όμορφο νησί της Κω, συνεχίζεται και το 2019. Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης, γνωστός στους περισσότερους ως Fourquez28, είναι πανέτοιμος για τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά του.

Εφέτος ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ως στόχο να αυξηθεί η εμπειρία του 11χρονου αναβάτη, μιας και εκεί είναι που ουσιαστικά μειονεκτεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άλλωστε, η ταχύτητά του δεν αμφισβητείται, καθώς έχει να επιδείξει στην αγωνιστική του καριέρα μια 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018! Έτσι, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης θα ριχτεί στη μάχη τριών Πρωταθλημάτων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του τόσο στο CIV Junior και στην κατηγορία Ohvale 160 όσο και στο CNV MOTOASI στις κατηγορίες 110 και 160. Παράλληλα, θα βρει τον απαραίτητο χρόνο αλλά και τις δυνάμεις για να στηθεί απέναντι στον ανταγωνισμό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πάλι σε δύο κατηγορίες (110 και 160).

Τρία διαφορετικά Πρωταθλήματα και πέντε κατηγορίες θα αποτελέσουν το πεδίο της μάχης για τον νεαρό Έλληνα αναβάτη την εφετινή χρονιά και στόχος του είναι η συλλογή των εμπειριών που θα τον κάνουν να περάσει στο επόμενο επίπεδο την αγωνιστική του καριέρα. Πέρα από τα τρία αυτά Πρωταθλήματα, η ομάδα κάνει προσπάθεια για να κάνει ο Σπύρος δύο έκτακτες συμμετοχές στη Moto4 της Ισπανίας! Πρόκειται για μια δυνατή κατηγορία (ουσιαστικά μιλάμε για μια pre-Moto3), στην οποία ο νεαρός Έλληνας οδηγός θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε κορυφαίους αναβάτες. Το πρόγραμμα θα είναι βαρύ και οι υποχρεώσεις πολλές, καθώς από τον Απρίλη μέχρι και τον Νοέμβριο θα δίνει σχεδόν δύο αγώνες ανά μήνα. Ωστόσο, η εμπειρία που θα συλλέξει από τη συμμετοχή του στα κορυφαία Πρωταθλήματα του κόσμου θα σταθεί πολύτιμος αρωγός για το μέλλον του.

Πολλά τα όνειρα

Ο Fourquez28 ετοιμάζεται για την καινούργια χρονιά έχοντας ξεπεράσει έναν μικρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι, που προήλθε κατά τη διάρκεια προπόνησης. Και όπως λέει ο ίδιος, «η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει λίγο πίσω στην προπόνησή μου, ωστόσο το θετικό είναι ότι πλέον δεν πονάω καθόλου στο πόδι. Ήταν μια άσχημη στιγμή και πέρασε. Τώρα το μυαλό μου, σε ό,τι αφορά στους αγώνες, είναι αποκλειστικά και μόνο δοσμένο στις νέες προκλήσεις που με περιμένουν το 2019. Δεν κρύβω ότι, αν και ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η συλλογή εμπειριών, θα ριχτώ στη μάχη με στόχο να ανεβάσω όσες περισσότερες φορές γίνεται την ελληνική σημαία στο βάθρο».

Ποιος είναι ο μικρός Φουρθιώτης;

O Σπύρος Μάριος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2008 στην Κω και από μικρός είχε ερεθίσματα γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρότυπό του είναι ο πατέρας & προπονητής του, που είχε μια σημαντική πορεία στον χώρο ως οδηγός για περισσότερα από 20 χρόνια. Η πρώτη του επαφή με το άθλημα έγινε σε ηλικία πέντε ετών και από τότε ξεκινά η εντυπωσιακή του πορεία, καθώς ο μικρός θέλησε να συνεχίσει σε αγωνιστικό επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστεί εντός συνόρων και συμμετέχοντας σε ξένα πρωταθλήματα φροντίζει να μας κάνει συχνά πυκνά να ασχολούμαστε με τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 09:00