Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μία πολύ σπάνια μοτοσικλέτα της Ducati βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας. Πρόκειται για την Η μοτοσικλέτα τερμάτισε 6η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc του 1959 στα χέρια του Svenssonαγωνιστική Ducati 125 GP του 1959 η οποία σχεδιάστηκε από τον διάσημο “πατέρα” του δεσμοδρομικού συστήματος βαλβίδων Fabio Taglioni και βελτιώθηκε για αγωνιστική χρήση στο ίδιο το Βorgo Panigale από την Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα ήταν στην κατοχή του Ulf Svensson ο οποίος κέρδισε αρκετές φορές στη σέλα της συγκριμένης μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας διέθετε 2 εκκεντροφόρους για να μπορέσει να κινηθεί το σύστημα δεσμοδρομικών βαλβίδων, ενώ η απόδοσή του ήταν κοντά στους 20 ίππους, νούμερο εντυπωσιακό για την εποχή.

Εργοστασιακός κινητήρας με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων.

Η μοτοσικλέτα είναι του 1955, ωστόσο έγινε εργοστασιακή το 1959

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα σημαντικό σημείο της μοτοσικλέτας είναι ότι στο εμπρός μέρος έχει ένα μαύρο άλογο το οποίο Αρχικά είχε κατασκευαστεί για αγώνες αντοχήςδεν είναι άλλο από το πρώτο σήμα της Ferrari. Είναι ακριβός το ίδιο με εκείνο που έδωσε η Paolina Biancoli – μητέρα του γνωστού ήρωα της Ιταλίας – στον Enzo Ferrari να τοποθετήσει στα αγωνιστικά του αυτοκίνητα. Αυτό από μόνο του κάνει τη συγκεκριμένη Ducati ιδιαίτερα σπάνια.

Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Mecum και αναμένεται η μοτοσικλέτα να πιάσει σημαντικό ποσό. Αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξει στο γκαράζ κάποιου ευκατάστατου συλλέκτη ο οποίος θα αποκτήσει αυτό το κόσμημα από το Borgo Panigale.

Το αλογάκι που θα κάνει μεγάλη διαφορά στην τιμή της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Pierre Terblanche αναλύει την εικονική Ducati Supermono

Νέα προσθήκη στην γκάμα των Scrambler από την Ducati

Τρεις αναβάτες MotoGP υποδέχονται το νέο Ducati Monster

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης