Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τον περασμένο Δεκέμβριο η μικρή start-up εταιρεία Stark Future έκανε αίσθηση όταν παρουσίασε μια πανίσχυρηΟι πρώτες μοτοσικλέτες θα παραδοθούν τον Μάρτιο του 2023! motocross ηλεκτρική μοτοσικλέτα 80 ίππων! Η Stark Varg είναι ένα επαναστατικό μοντέλο στους δύο τροχούς καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες ισχύς μιας motocross 125 κ.εκ. μέχρι μιας μοτοσικλέτας 650 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντυπωσιακή παρουσίαση της μοτοσικλέτας σε συνδυασμό με τα εκθαμβωτικά νούμερα απόδοσης έκαναν τους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης να σπεύσουν για να προλάβουν ένα από τα πρώτα 1.000 Varg που έβγαλε για προπαραγγελία η Stark. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς μέσα σε 24 ώρες και οι 1.000 μοτοσικλέτες είχαν προπωληθεί, κάτι που συνεπάγεται ότι μέσα σε μια ημέρα η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ!

Τρεις εντυπωσιακοί και έμπειροι αναβάτες δοκιμάζουν τη Varg.

Το βάρος της Varg είναι μόλις 110 κιλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν πάντως ισχύουν τα όσα μας έχει παρουσιάσει η Stark για το μοντέλο της τότε έχουμε να κάνουμε με ένα Η Stark έχει έδρα τη Βαρκελώνη με ρίζες στη Σουηδία.άκρως εντυπωσιακό δίκυκλο. Το Varg είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 80 ίππους. Μπορεί μέσω ειδικής εφαρμογής ο αναβάτης να επέμβει σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια της μοτοσικλέτας ρυθμίζοντας την καμπύλη απόδοσης, το φρένο του κινητήρα, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και πολλά ακόμα.

Εντυπωσιακά είναι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο καθώς είναι ένας συνδυασμός μαγνησίου και ανθρακονημάτων. Η μπαταρία των 6kWh είναι το πιο βαρύ εξάρτημα της μοτοσικλέτας στα 32 κιλά με το σύνολο της Varg να ζυγίζει μόλις 110 κιλά! Η αυτονομία βρίσκεται στα επίπεδα των 40 λεπτών όταν οδηγείς σε ρυθμό αγώνα, ενώ αν βγεις σε μονοπάτια και χωμάτινους δασικούς δρόμους με μικρές ταχύτητες μπορείς να κάνεις ακόμα και έξι ώρες συνεχόμενης οδήγησης με μια φόρτιση. Ένα πραγματικά επαναστατικό μοντέλο το οποίο φυσικά θα πρέπει να το δούμε πρώτα για να διαπιστώσουμε αν όντως κάνει αυτά που υπόσχεται.

Βίντεο με τους θεαματικούς Seb Tortelli, Josh Hill και Mat Rebeaud να οδηγούν την Stark Varg.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως σας φαίνεται αυτό το ηλεκτρικό motocross με 80 ίππους;

Ηλεκτρική μοτοσικλέτα Zero αποκτά ήχο θερμικού κινητήρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης