Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, στην πόλη της Βέροιας, θα διοργανωθεί για 3η φορά ένας αγώνας που έχει ήδη καταξιωθεί στη συνείδηση κοινού και αγωνιζόμενων.

Πρόκειται για έναν επίσημο αγώνα μοτοσυκλέτας (δείτε εδώ) που συνδιοργανώνεται από τα Αθλητικά Σωματεία «Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα» και «Εκτός Δρόμου Ομάδα», υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και την αρωγή των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και χορηγών από όλη τη χώρα. Αποτελεί μοναδικό αθλητικό γεγονός στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού μοτοσυκλέτας, συγκεντρώνοντας για τρεις μέρες στην πόλη της Βέροιας κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα συναγωνιστούν μεταξύ τους στις όχθες του ποταμού Τριπόταμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι αθλητές από την Ελλάδα λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι κάτοχοι αθλητικού δελτίου και ενταγμένοι σε αθλητικό σύλλογο που είναι μέλος της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ. Όσοι δε αθλητές έρθουν από το εξωτερικό, θα πρέπει να συνεννοηθούν με την Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της χώρας τους (F.I.M.), η οποία και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες εγγραφής τους. Οι συμμετέχοντες διαλέγουν μία από τις πέντε κατηγορίες (expert, trial, Xlclass, veterans, hobby) και υπάρχει και αυτή της γενικής, από όπου και αναδεικνύονται οι τρεις μεγάλοι νικητές και στην οποία λαμβάνουν μέρος όσοι αγωνίζονται στις κατηγορίες expert και trial.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα του 3ημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7/6: 12.00 – 19.00 γραμματεία – τεχνικός έλεγχος, 20.00 – 22.00 παρέλαση στην πόλη, παρουσίαση στην πλατεία «Eληάς», ενημέρωση αναβατών, συναυλία

Σάββατο 8/6: 08.00 – 15.00 αναγνώριση διαδρομής αγώνα και προλόγου με τα πόδια, 17.30 – 19.30 ελεύθερα δοκιμαστικά προλόγου στην πλατεία Ρακτιβάν, 20.00 – 23.00 βραδινός αγώνας προλόγου πλατείας Ρακτιβάν και απονομές προλόγου

Κυριακή 9/6: 10.30 – 15.30 εκκίνηση, αγώνας, λήξη, 17.00 – 18.00 απονομές αγώνα

Η συμμετοχή στο «Riv3r Enduro Crossing» δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν να απολαύσουν έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών και οργάνωσης και να ανακαλύψουν τα προσωπικά τους όρια καθώς και της μοτοσυκλέτας τους. Οι χορηγοί του αγώνα θα τύχουν διαφημιστικής προβολής πριν, στη διάρκεια και μετά τον αγώνα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.riv3r.gr, τα social media  (Facebook, Instagram, YouTube), την αφίσα του αγώνα, το έντυπο βιβλίο που θα τυπωθεί σε 1.500-2.000 αντίτυπα, τον έντυπο, ηλεκτρονικό και ειδικό Τύπο. Πέρα όμως από όλα αυτά η οργανωτική επιτροπή του «Riv3r Enduro Crossing» έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή (app) που διατίθεται δωρεάν για smartphones-tablets και μέσα από την οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις πληροφορίες γύρω από τον αγώνα, τις διαδρομές του, τα stage, τα paddocks, να πλοηγηθούν μέσα από το googlemaps στα σημεία που τους ενδιαφέρουν, να βρουν πού θα μείνουν, θα φάνε και θα πιουν καφέ στην πόλη της Βέροιας, να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα του αγώνα καθώς και να έχουν άμεση μετεωρολογική πρόγνωση του καιρού στα σημεία που τους ενδιαφέρουν.

Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα πλαισιώνουν με την παρουσία τους οι περίπου 100 εθελοντές, ομάδα διάσωσης πλήρως εξοπλισμένη, ιατρική ομάδα πρώτων βοηθειών και ασθενοφόρα.

Η οργάνωση του αγώνα ελπίζει να σταθείτε και εσείς αρωγοί στην προσπάθεια για τη δημιουργία-διοργάνωση ενός αγώνα θεσμού, που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους αναβάτες και θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και που θα γίνει πόλος έλξης για την πόλη της Βέροιας και -κατ’ επέκταση- της χώρας μας. Την όλη προσπάθεια «υπογράφουν» άτομα με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, συγκεκριμένα οι Χαραλ. Παπαδόπουλος (από τη Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα) και Δημ. Αθανασουλόπουλος (από την Εκτός Δρόμου Ομάδα).

Photo credit: Γωγώ Αναστασιάδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης