Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha είχε κάνει τις πρώτες τις προσπάθειες για κατασκευή ηλεκτρικού scooter μέσω του EC-05. Η Το concept EC-01 είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στο Τόκιο το 2019.συνεργασία της με την Gogoro στην Ταϊβάν ενεργοποίησε μια σειρά εξελίξεων οι οποίες οδήγησαν σε πολλά σημαντικά γεγονότα με βασικότερο ίσως το δίκτυο GoStation. Πρόκειται για ένα δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών με 2.000 σταθμούς στην Ταϊβάν που δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για συνεχή κίνηση χωρίς το άγχος του ανεφοδιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά υποσχόμενο το νέο ηλεκτρικό scooter της Yamaha.

Η φόρτιση θα γίνεται από τη μάσκα εμπρός

Τώρα η Yamaha περνάει στην επόμενη φάση του σχεδίου της καταθέτοντας έγγραφα πιστοποίησης για ένα καινούριο ηλεκτρικό scooter το οποίο ετοιμάζει για την αγορά της Ευρώπης. Πρόκειται για το EC-01, ένα ηλεκτρικό scooter με επιδόσεις μίας μοτοσικλέτας 125 κ.εκ. Το EC-01 είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2019 στο Τόκιο και τώρα είναι έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EC-05 ήδη κυκλοφορεί στην Ταϊβάν και είναι ουσιαστικά η βάση για το EC-01.

Το σύστημα ανταλλαγής μπαταριών δίνει λύσεις

Το ερώτημα εδώ είναι αν το νέο EC-01 θα χρησιμοποιεί το σύστημα ανταλλαγής μπαταριών GoStation με τουςΤρομερή λύση θα δώσει η ανταλλαγή μπαταριών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης… χρήστες να μπορούν, αντί να φορτίσουν το scooter τους, να αλλάζουν την άδεια μπαταρία τους με μια γεμάτη. Η ιδέα είναι καταπληκτική και θα έλυνε το βασικό πρόβλημα των ηλεκτρικών scooter, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για επέκταση του δικτύου στην Ευρώπη. Αναμένουμε εξελίξεις οι οποίες ίσως να έρθουν πιο σύντομα από ό,τι νομίζουμε.

Πολύ φουτουριστική η ουρά με το φωτιστικό σώμα μέσα στη σέλα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιχνίδι στο χώμα με τα κορυφαία ATV της Yamaha

Στην Ελλάδα η πολύ επιτυχημένη Yamaha MT-07 του 2021

«Γράφουμε» χιλιόμετρα με το Yamaha Tracer 700 και ανακαλύπτουμε τις αρετές του

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης