Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Αν μας έλεγε κάποιος πριν από μερικά χρόνια ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα πηγαίναμε σε επίσημη H Zero χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 44, 70 και 110 ίππους.παρουσίαση εταιρίας premium ηλεκτρικών μοτοσικλετών μάλλον θα τον κοιτάζαμε περίεργα. Οι καιροί όμως αλλάζουν και μάλιστα με απίστευτα γρήγορο ρυθμό και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την πιο σοβαρή φίρμα ηλεκτρικών μοτοσικλετών που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zero Motorcycles δεν είναι καινούρια στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσικλετών καθώς από το 2006 πειραματίζεται πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Ο πρώην μηχανικός της NASA, Neal Saiki ίδρυσε την εταιρία στην Καλιφόρνια και τα πρώτα μοντέλα είχαν να κάνουν με το χώμα, κυρίως motocross. Η συνέχεια παρόλα αυτά ήταν εντυπωσιακή καθώς το 2010 βγήκε σε ευρεία παραγωγή η Zero S, μια street μοτοσικλέτα με υψηλές επιδόσεις, ενώ ακολούθησαν πολλά premium μοντέλα σε περισσότερες κατηγορίες.

Η Zerο πλέον έχει στην γκάμα της την S (Street) τη σειρά SR (Street Racing) η οποία έχει και δύο νέα μέλη, τις SR/S και SR/F. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σειρά DS (Dual Sport) με την κορυφαία έκδοση DSR (Dual Sport Racing), ενώ η Αμερικανοί δεν ξέχασαν τις ρίζες τους προσφέροντας τα FX (enduro) και FXS (supermoto).

Ευκαιρία για οδήγηση στην πίστα με τις μοτοσικλέτες της Zero να εκπλήσσουν ευχάριστα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα η Electromove

Στην Ελλάδα η Zero Motorcycles εκπροσωπείται από την εταιρία Electromove η οποία αποφάσισε να Η τελική ταχύτητα του κορυφαίου SR/S αγγίζει τα 200Km/h! Οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της J.Juan.κοιτάξει στα μάτια το μέλλον και να επενδύσει σε αυτό. Ο κος Ευάγγελος Ανδρεάδης ηγείται της συγκεκριμένης προσπάθειας και ήταν εκείνος που μας υποδέχτηκε στην επίσημη παρουσίασης της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Speed Park στο Κορωπί. Ο ενθουσιασμός όλων ήταν έκδηλος καθώς είχαμε μπροστά μας σχεδόν όλη την γκάμα των μοντέλων της Zero και ουσιαστικά κοιτάζαμε το μέλλον των δύο τροχών.

Αδιαμφισβήτητα, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της παρουσίασης ήταν η ευκαιρία οδήγησης των μοντέλων στην πίστα. Καταφέραμε να βρεθούμε στη σέλα τριών μοντέλων της Zero και η αρχή έγινε με το SR των 70 ίππων. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στη σέλα του DS και ολοκληρώσαμε την εμπειρία με το κορυφαίο SR/F των 110 ίππων.

Η Zero προσφέρει και σύστημα επέκτασης της μπαταρίας που αυξάνει τη μέση αυτονομία μέχρι και 220 χιλιόμετρα!Δεν προλαβαίνεις να διανύσεις μερικά χιλιόμετρα και να στρίψεις μερικές στροφές για να διαπιστώσεις ότι οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες είναι εξαιρετικές. Η άμεση ροπή του ηλεκτροκινητήρα, η εκπληκτική απόκριση στο γκάζι και η δυνατή επιτάχυνση σου προκαλούν έκπληξη, ευχάριστη έκπληξη και ως ένα βαθμό εθισμό καθώς θέλεις συνεχώς να ανοίγεις το γκάζι για να απολαύσεις ξανά αυτήν την αίσθηση. Δεν περίμενα ποτέ ότι χωρίς να ακούω την εξάτμιση της μοτοσικλέτας θα είχα την αίσθηση της “μοτοσικλετιστικής αδρεναλίνης” που έχω όταν ακούω τον θερμικό κινητήρα να ανεβάζει στροφές. Στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της Zero παρόλα αυτά βρίσκεις άμεσα κάτι το εθιστικό που προέρχεται πρώτα από την απίθανη απόδοση και έπειτα από τον απόκοσμο ήχο του ηλεκτροκινητήρα.

Πανταχού παρόν ο κος Ανδρεάδης πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να ενημερώσει.

Το μέλλον των δύο τροχών είναι σε ασφαλή χέρια

Εκείνο όμως που πραγματικά δεν πίστευα κάθε φορά που έμπαινα στην πίστα ήταν το πως ένα εργοστάσιοΜε ταχυφορτιστή 6kW η SR/F Premium φορτίζεται στο 100% σε μόλις 1,5 ώρα! χωρίς καμία εμπειρία σε μοτοσικλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης κατάφερε να κατασκευάσει τόσο ικανές μοτοσικλέτες. Μιλάμε για μοντέλα με σωστά μελετημένο πλαίσιο, κορυφαίες αναρτήσεις και φρένα οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους κορυφαίους κατασκευαστές, αλλά μπορούν να γίνουν εύκολα σημείο αναφοράς στις κατηγορίες τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό των ανθρώπων της Zero Motorcycles και φυσικά από τον κο Ανδρεάδη. Στο δρόμο της επιστροφής δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου ότι έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο της αντίστροφης μέτρησης των μοτοσικλετών όπως τις έχουμε γνωρίσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν η πορεία των μοτοσικλετών είναι εκείνη που έχει να μας προσφέρει η Zero Motorcycles, τότε μάλλον θα κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ!

Τις μοτοσικλέτες της Zero θα τις βρείτε ΕΔΩ.

Ακόμα και όταν νύχτωσε η οδήγηση ήταν απολαυστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάτης έκανε το γύρο της Βρετανίας με ηλεκτρική μοτοσικλέτα και κόστος 22 ευρώ!

Το νέο Zero FXE σχεδιάστηκε από προγραμματιστές στο San Francisco

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης